Στην πυρόπληκτη περιοχή του Κρυονερίου μετέβη το πρωί της Τετάρτης ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που έχει επικρατήσει στην περιοχή που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πυρκαγιά και να εκφράσει τη συμπαράστασή του σε εθελοντές, πυροσβέστες και πληττόμενους.

«Επισκέφθηκα το Κρυονέρι σε μια δύσκολη στιγμή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εθελοντές και πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Ολόψυχα κουράγιο στους πολίτες που δοκιμάζονται» σημείωσε σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως «μεταφέρω την έκκλησή τους για πτητικά μέσα που δυστυχώς ακόμη δεν επιχειρούν στην περιοχή».

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός, απ’ ότι φαίνεται, παίρνουν “μηδέν” και στην πρόληψη

«Η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός, απ’ ότι φαίνεται, παίρνουν “μηδέν” και στην πρόληψη, για το ότι δεν προετοίμασαν όλη αυτή την κατάσταση και ήταν ανέτοιμοι, χωρίς μέσα διάσωσης, χωρίς προσωπικό, χωρίς σχέδιο αλλά και στην αντιμετώπιση» δήλωσε από την Εύβοια ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επισκέφθηκε με κλιμάκιο του κόμματος τις Ροβιές, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κοινότητας Ροβιών, Θοδωρή Κέρη και εθελοντές πυροσβέστες, ενώ επισκέφθηκε και τις καμμένες εκτάσεις.
Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, Γιώργο Τσαπρουνιώτη, και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα που έχει περικυκλώσει επί μέρες την περιοχή. «Αποδείχθηκαν πάλι όλη η ανικανότητα, το αίσχος του κρατικού μηχανισμού και των μέχρι τώρα κυβερνήσεων. Ο κόσμος αφήνεται στην τύχη του. Ουσιαστικά εθελοντές παλεύουν με τις φωτιές. Το λίγο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος, που δίνει τη μάχη οπωσδήποτε παλικαρίσια, δεν φτάνει. Η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση, που ευθύνεται για αυτή την κατάσταση μέχρι σήμερα, δεν μπορεί πλέον να λησμονηθεί από τον ελληνικό λαό, για αυτό που βιώνει αυτή τη στιγμή σήμερα, και σε όλη την βορειοκεντρική Εύβοια, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, στην Αττική, στην Πελοπόννησο, σε όλες τις εστίες» σημείωσε μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας ότι αυτό που προέχει είναι να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, καθώς συνέχεια ανοίγονται καινούργια μέτωπα.

ΚΙΝΑΛ: Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά ας σταματήσει τις δικαιολογίες

«Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά ας σταματήσει τις δικαιολογίες. Γνώριζαν ότι έρχονται οι δυσκολίες και δεν είχαν ούτε μέτρα πρόληψης, ούτε σχέδιο αποτελεσματικό για την αντιμετώπισή τους. Προτεραιότητα, πράγματι, είναι η ανθρώπινη ζωή. Αλλά, η ευθύνη της πολιτείας δεν σταματά στην εκκένωση των περιοχών. Είναι φανερό ότι το κυβερνητικό σύστημα πολιτικής προστασίας απέτυχε παταγωδώς» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την επίσκεψή της στο Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος» του Πυροσβεστικού Σώματος, στη Βαρυμπόμπη.

«Η καταστροφή συνεχίζεται και εδώ και σε πολλές περιοχές της χώρας. Καταστροφή στο περιβάλλον, στα σπίτια των ανθρώπων, στις επιχειρήσεις, στις καλλιέργειες, στους κόπους μιας ζωής. Τώρα είναι ώρα μάχης, που δίνουν αξιέπαινα και φιλότιμα -με όλες τους τις δυνάμεις- πυροσβέστες, αστυνομικοί, εθελοντές, οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης. Έχουν την πλήρη στήριξή μας» ανέφερε στη συνέχεια, καταλήγοντας ότι σήμερα στην Ελλάδα σου κόβεται η ανάσα. Όχι μόνο από τον καπνό, αλλά από την απογοήτευση.