Η απολογία του άρχισε με καθυστέρηση καθώς ο δικηγόρος που τον εκπροσωπούσε παραιτήθηκε και διορίστηκε αυτεπαγγέλτως νέα συνήγορος, παρουσία της οποίας απολογήθηκε στην 25η τακτική ανακρίτρια Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, στην απολογία του ο 22χρονος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του αναφερόμενος σε καυγά που είχε με την Νικολέτα το επίμαχο απόγευμα, δίνοντας …θρησκευτική διάσταση στη διαφωνία που είχε με το θύμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, τού ζήτησε να γίνει χριστιανός «και εκεί λογομαχήσαμε» καθώς η ανήλικη φέρεται να προσέβαλε τον Μωάμεθ.

Σχετικά με τα διαφορετικά στοιχεία ταυτοπροσωπίας που φέρεται να είχε δηλώσει στις Αρχές, ο κατηγορούμενος είπε πως πρόκειται για λάθος των αστυνομικών κατά την αναγραφή τους.

Ο νεαρός φέρεται να έπνιξε με τα χέρια του την ανήλικη σύντροφό του στο διαμέρισμα που έμεναν. Το θύμα είχε βασανιστικό, ασφυκτικό θάνατο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Αμέσως μετά ο κατηγορούμενος εξαφανίστηκε και να φρόντισε όχι μόνο να κρυφτεί από τις Αρχές αλλά και να διαφύγει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Βόρεια Μακεδονία, όπου και συνελήφθη.