Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Περού την Πέμπτη για να υποστηρίξουν τον αριστερό πρόεδρο Πέδρο Καστίγιο και ζήτησαν το κλείσιμο του Κογκρέσου στο οποίο κυριαρχεί η αντιπολίτευση.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, όπως μεταδίδει το Telesur, o Τόρες κάλεσε τους Περουβιανούς να δράσουν μπροστά στα συμφέροντα ενός «μικρού και πολύ ισχυρού τομέα που έχει τον έλεγχο του Τύπου» και θέλει «να βάλει τέλος στο κράτος δικαίου στο Περού».

«Κατανοήστε το καλά, θέλουν να απομακρύνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με κάθε κόστος, προειδοποίησε ο Τόρες.

Ο Καστίγιο επέζησε από δύο απόπειρες παραπομπής και οι νομοθέτες της αντιπολίτευσης αναζητούν υποστήριξη για να ξεκινήσουν μια νέα πολιτική δίκη εναντίον του προέδρου, αν και στο Κογκρέσο έχουν αναγνωρίσει ότι δεν έχουν τις απαραίτητες ψήφους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως μεταδίδει το Reuters, η καταγγελία εναντίον του αποτελεί απόπειρα «πραξικοπήματος» από την εισαγγελία και το Κογκρέσο.

Ο Καστίγιο, πρώην συνδικαλιστής και δάσκαλος δημοτικού σχολείου, τρόμαξε τους επενδυτές με το ριζοσπαστικό του πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του, παρόλο που όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του δήλωσε την πρόθεσή του να μην αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού για τις επιχειρήσεις.