«Νομίζω ότι ο πρόεδρος έχει τείνει χείρα φιλίας προς όλους. Έδωσε χρόνο και στην πικρία και στην οργή. Νομίζω ότι η μεγάλη πλειοψηφία του στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει μαζί σε αυτό το απαραίτητο άλμα, στο μέλλον, αυτή τη ριζική αλλαγή που πρέπει να γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Από εκεί και πέρα, οι όποιες παραφωνίες νομίζω και από το κόμμα θα απομονωθούν, αλλά και από την ίδια την κοινωνία» είπε ο Πέτρος Παππάς.

«Κάποια πράγματα πληγώνουν πολύ σοβαρά το σώμα του ΣΥΡΙΖΑ, να ακούγονται αυτά τα πράγματα» συμπλήρωσε χαρακτηρίζοντας ως «μειοψηφική μεμονωμένη εκδήλωση» την κριτική που ασκείται στο Στ. Κασσελάκη και τονίζοντας πως «δεν μπορεί να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας αυτού του είδους την αμφισβήτηση, η οποία αμφισβητεί τις δημοκρατικές διαδικασίες, στρέφεται προσωπικά, σκαιότατα κατά του προέδρου και διακινεί θεωρίες συνωμοσίας που ούτε η πιο ακραία ακροδεξιά δεν διακινεί στη χώρα, ψεκασμένες θεωρίες, οι οποίες όταν δεν αποδεικνύονται μιλάμε για κοινές συκοφαντίες».

«Εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχουν δύο πλευρές. Θα πω ότι υπάρχει μια ανησυχία κατατεθειμένη πολλών στελεχών, την οποία εγώ θεωρώ ότι είναι ειλικρινής ανησυχία. Μιλάω για τις δηλώσεις της κυρίας Αχτσιόγλου, του κυρίου Ηλιόπουλου πρόσφατα, τη δήλωση του κυρίου Τεμπονέρα Όλοι, νομίζω όλα αυτά τα στελέχη ομνύουν στην ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και νομίζω ότι όλοι πρέπει να προσκληθούν ώστε να αναλάβουν ρόλους ούτως ώστε να κάνουμε αυτό το οποίο μας έχει ορίσει η κοινωνία, να ασκήσουμε επιτέλους αποτελεσματική Αξιωματική Αντιπολίτευση. Και αυτό ξεκινήσαμε να κάνουμε με την πορεία αυτή προς το λαό. Να μιλήσουμε για τα θέματα τα οποία αφορούν τον κόσμο, που είναι η ακρίβεια, που είναι η παιδεία, η υγεία. Φοβερά τα προβλήματα, η στέγη των νέων και όχι να αναλωνόμαστε σε μια εσωκομματική διαδικασία» σημείωσε.

Ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε πως «κατέθεσε την διάθεση του και την παρουσία του ως εγγυητής της ενότητας του κόμματος, συμμετέχοντας σε όλες τις διαδικασίες και νομίζω δεν είμαστε εμείς ή κανένας από εμάς που θα υποδείξει στον Αλέξη Τσίπρα το πώς και πότε θα παρέμβει. Ο ίδιος είναι κατ ουσίαν ο ιδρυτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και νομίζω ότι ξέρει πολύ καλά το τι πρέπει να κάνει και πότε θα το κάνει. Δεν θα του το πούμε εμείς».