«Αυτά που σας λέω είναι χρόνοι ρεκόρ για τη δημόσια διοίκηση» δήλωσε ο Πέτσας, ενώ επεσήμανε πως «σαν ΥΠΕΣ κάναμε ο,τι μπορούσαμε», επιτιθέμενος παράλληλα στην αντιπολίτευση. Μάλιστα, ο ίδιος απέδωσε τη πρόσφατη δήλωση του ότι οι πλημμύρες στην Εύβοια δεν σχετίζονται με τα καμένα σε «επιφυλακτικότητα».

Υπενθυμίζουμε πως ο Στ. Πέτσας είχε δηλώσει ότι οι πλημμύρες στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας δεν συνδέονται με τις πυρκαγιές του Αυγούστου, προκαλώντας αντιδράσεις. Ο ίδιος παραδέχτηκε το άστοχο της δήλωσής του στην εμπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN, δηλώνοντας:

«Έτσι όπως το λέτε, στην έκταση όλης της Εύβοιας, θα μπορούσε να πει πως ήταν άστοχη η δήλωση. Αλλά σας λέω το άλλο: Βλέπω μια εικόνα που δείχνει κάποιους, έναν δρόμο κομμένο, μια πλαγιά που δεν έφερε φερτά υλικά – λέω για την εικόνα που σχολίασα εκείνη τη στιγμή, στην Ιθάκη χωρίς καμένα – καταλαβαίνω ότι δεν θα πατάμε στην εύκολη λύση ότι φταίνε τα καμένα γι’ αυτό που μας συμβαίνει. Θα πρέπει να δούμε όλες τις πτυχές και αν οι ειδικοί λένε ότι φταίνε τα καμένα να το δούμε».

Προσέθεσε ακόμα πως οι επιστήμονες είναι αυτοί που θα καταλήξουν αν ευθύνονται οι φωτιές για τις πλημμύρες, με τους δημοσιογράφους να του επισημαίνουν πως αυτό ήδη συμβαίνει.

Εντύπωση προκαλέι η απάντηση του για την υπόθεση της χρηματοδότησης ανύπαρκτων μέσων, φιλικών προς τη κυβέρνηση, μέσω της λεγόμενης «λίστας Πέτσα». Σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων ο αναπληρωτής υπουργός πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα, αντιτείνοντας «Το Open είναι ανύπαρκτο μέσο;». Μάλιστα ο Στ. Πέτσας απέδωσε την κριτική στο πρόσωπο του από την αντιπολίτευση στην «απομόνωση» του ΣΥΡΙΖΑ από τον ελληνικό λαό, λόγω της καταψήφισης της ελληνογαλλικής συμφωνίας και του «θετικού αφηγήματος» για την κυβέρνηση σε ότι αφορά την οικονομία. Ο ίδιος επέμεινε πως η διαδικασία της καμπάνιας ήταν απολύτως «νόμιμη και διαφανής»,