«Χρειάζεται να αλλάξει το άρθρο 16, γιατί, εκτός από εγκατάσταση μη κρατικών πανεπιστημίων, πρέπει να δούμε σήμερα και τη σύσταση πανεπιστημίων. Αυτό επιθυμούμε να πετύχουμε. Να μεγιστοποιήσουμε την κοινωνική κινητικότητα. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να μη βλέπουμε ότι υπάρχουν 40.000 Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό ή ότι λειτουργούν στη χώρα μας δεκάδες κολέγια με επαγγελματικά δικαιώματα. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο» ανέφερε συγκεκριμένα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Από τη συζήτηση προκύπτει ότι η διαφωνία μας είναι θεμελιώδης και αφορά το ερώτημα: μπορεί η χώρα να περιμένει ή όχι. Συζητάμε το ίδιο θέμα 50 χρόνια τώρα. Η χώρα πρέπει να βρεθεί σε κίνηση. Αυτό πιστεύει η κυβέρνηση, ο λαός που τη στήριξε, ο πρωθυπουργός και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας» σημείωσε, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

«Εμείς μένουμε σε μάχη οπισθοφυλακής. Πρέπει να περιμένουμε την 5η ή 6η Βιομηχανική Επανάσταση για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες αλλαγές;» προσέθεσε.