Στο κυνήγι του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson φαίνεται πώς έχουν επιδοθεί αρκετοί πολίτες προκειμένου να αποκτήσουν ανοσία και να πάρουν νωρίτερα το πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson στο πλαίσιο της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» έχει μεταφερθεί στα νησιά, για τους μόνιμους κατοίκους, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Μιχάλη Γιαννάκο, να καταγγέλλει πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που μπαίνουν στο πλοίο με προορισμό ένα κοντινό νησί για να εμβολιαστούν. Αυτό συμβαίνει διότι η πλατφόρμα του εμβολιασμού βγάζει διαθέσιμα ραντεβού ανάλογα με τον ταχυδρομικό κώδικα που θα εισάγει κάποιος, άρα κάποιοι βάζουν ΤΚ των νησιών και κλείνουν ραντεβού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο στο Νοσοκομείο της Σύρου καθημερινά πηγαίνουν 20 με 30 άτομα από Αθήνα για να εμβολιαστούν. «Η κατάσταση αυτή βάζει επιπρόσθετο φόρτο στις ήδη υποστελεχωμένες υγειονομικές μονάδες των νησιών που θα είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουν τυχόν ανεπιθύμητη ενέργεια του εμβολίου» σχολιάζει, καταλήγοντας  πως «η λύση είναι να ξεκινήσουν ξανά εμβολιασμοί στην ηπειρωτική χώρα με το μονοδοσικό εμβόλιο».