
Η πρώην βουλεύτρια της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή άσκησε κριτική στη δεξιά στροφή της ΝΔ, αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι «υπάρχουν δύο φύλα» και για «ακραίες θέσεις του ρεύματος woke».
Η κα. Πιπιλή δήλωσε πως στην Ελλάδα ότι δεν υπάρχει αυτή η «υπερβολή» της «Woke ατζέντας» και επειδή ο κόσμος είναι ανενημέρωτος στην πλειονότητά του χρησιμοποιείται η «Woke ατζέντα» ως ο «καινούργιος μπαμπούλας». Επίσης έκανε λόγο για στροφή σε ένα παρελθόν από το οποίο γλιτώσαμε, λέγοντας πως «η ελληνική κοινωνία δεν είναι πια στη δεκαετία του ’60, του ’80 ή ’90».
«Αυτό που με τρομάζει είναι ότι ένα κεντροδεξιό φιλελεύθερο κόμμα όπως η ΝΔ αρχίζει να μπατάρει αρκετά προς τα δεξιά χάνεται αυτή η ευρωπαϊκή αίσθηση που απολαύσαμε τόσα χρόνια» είπε, συγκεκριμένα, η κα. Πιπιλή, συνδέοντας τη ρητορική του Μητσοτάκη με την εκλογή Τραμπ.
«Πιστεύω ότι υπάρχουν δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό. Αυτό υπαγορεύει η βιολογία» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθώντας την συντηρητική γραμμή Τραμπ και ρίχνοντας την ευθύνη στις «ακραίες θέσεις του ρεύματος woke στις ΗΠΑ για το εκκρεμές που ταλαντεύεται προς την αντίθετη κατεύθυνση».