
Την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι η δευτεροβάθμια Αρχή Προσφυγών έκανε δεκτή την αίτηση ασύλου του Σαϊντού Καμαρά, του μαθητή από τη Γουϊνέα που με την ενηλικίωσή του κινδύνευε με απέλαση, λόγω των κενών στην νομοθεσία που μεθοδικά διατηρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Η δημοσιοποίηση της περίπτωσής του είχε προκαλέσει την κινητοποίηση χιλιάδων πολιτών και ανάγκασε το Μαξίμου σε μία επικοινωνιακή κίνηση πρόσκλησής του στο πρωθυπουργικό Μέγαρο. Ωστόσο, την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ αρνήθηκε να ψηφίσει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που θα προστάτευε τόσο τον Σαϊντού Καμαρά όσο και άλλους μαθητές που απειλούνται επίσης από τα ίδια νομοθετικά κενά.
«Η περίπτωση του Σαϊντού δεν είναι η μόνη», τόνισε προ ημερών στην Αυγή ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός. «Υπάρχουν χιλιάδες σαν αυτόν που έχουν εγκλωβιστεί στα νομοθετικά κενά που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση». Όπως προσέθεσε, η κυβέρνηση «επενδύει συστηματικά στο δόγμα ενεργητικής και παθητικής αποτροπής. Έχει ξηλώσει ένα μεγάλο μέρος των εγγυήσεων που θα εξασφάλιζαν την πραγματική κρίση των αιτήσεων ασύλου με δίκαιο και εξατομικευμένο τρόπο».
Ένα από τα σημαντικότερα γρανάζια μιας κοινωνίας είναι οι εκπαιδευτικοί(Μαζί με τους γιατρούς και τους μηχανολόγους μηχανικούς όλων των τύπων).Εεεε ξύπνα κυρ Παντελή την έχουμε άσχημα μ΄αυτούς που μπλέξαμε.
Οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί που κολλάνες ρε Γιάννη; Από περιέργεια ρωτάω, δεν σε τρολάρω.
Αυτοί που εφευρίσκουν διάφορα μηχανήματα και σε απαλλάσουν από βαριές χειρωνακτικές εργασίες. Έχεις την εντύπωση πως θα ελευθερωνόταν οι μαύροι στην Αμερική εάν δεν βγαίνανε οι βαμβακοσυλλεκτικές μηχανές ή τα άλλα γεωργικά μηχανήματα;
Δεν ήσουν στις ΗΠΑ τότε να τους το εξηγήσεις... Και δυστυχώς χρειάστηκαν στον εμφύλιο, σε συνολικό πληθυσμό 24 εκατομμυρίων κατοίκων, κάπου 620.000 νεκροί για το τέλος της σκλαβιάς.
Δηλαδή μου λες τώρα ότι εμφύλιος πόλεμος έγινε για να ελευθερωθούν οι μαύροι!!Δεν μπορεί,κάτι θα ξέρεις εσύ μιας και ήσουνα εκεί τότε.
Τα περισσοτερα επιχειρηματα εναντια στην "αξιολογηση" των εκπαιδευτικων ισχυουν και για την "αξιολογηση" την πανεπιστημιων. Και να μην ακουω για οικογενειοκρατειες και τετοια. Φυσικα υπαρχουν και αυτα και αλλα προβληματα, αλλα η λυση δεν ειναι η "αξιολογηση" γιατι αυτη θα χτυπησει αυτους που δεν εχουν μπαρμπα. Οσον αφορα την χρηματοδοτηση (δηλαδη προσελκυση προγραμματων), που ειναι το κυριο επιχειρημα της "αξολογησης", άλλα λεφτα μπορει να φερει καποιος στην νανοτεχνολογια και άλλα στην ιστορια.