Η Δικαιοσύνη και η… μαρίδα

Όταν πρόκειται για τη «μαρίδα» τα αντανακλαστικά των δικαστών λειτουργούν άμεσα. Είτε πρόκειται για δασκάλους που μένουν κρατούμενοι για οικογενειακή διαμάχη, είτε για έναν μετανάστη χωρίς νόμιμα έγγραφα που καταγγέλλει τον βιασμό του παιδιού του. Για τους άλλους η δικαιοσύνη αργεί. Και αν τυχόν ποτέ κάνει τη δουλειά της και ακυρώσει κανένα μεγάλο έργο, τότε αναλαμβάνουν οι.. δημοσιογράφοι του Πρώτου Θέματος. 

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:

—–

Κώστας Μουτσάκης, αιρετός ΠΥΣΠΕ Δωδεκανήσου: «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»

Ο Κώστας Μουτσάκης, μιλά για την σύλληψη εκπαιδευτικών στην Ρόδο, με φόντο υπόθεση ενδοοικογενειακής διαμάχης για την επιμέλεια παιδιών τα οποία πήρε μετά το σχολείο ένας γονέας που με βάση δικαστική απόφαση, δεν είχε αυτήν την δυνατότητα.

Ο ίδιος μιλά για μια πρωτοφανή υπόθεση αυστηρότητας από τις εισαγγελικές αρχές σε βάρος των εκπαιδευτικών, οι οποίοι έμειναν κρατούμενοι, κάνοντας λόγο για αδικία, καθώς κανένας τους δεν εμπλέκεται στην ενδοοικογενειακή αυτή υπόθεση.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί είναι συναυτουργία σε αρπαγή ανηλίκου ενώ ο κ. Μουτσάκης ζητά να υπάρξει κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για να προστατευτούν από τέτοιου είδους καταστάσεις οι εκπαιδευτικοί.

www.pisoselides.gr