Εμεινε καθόλου υπερηφάνεια;

Δύσκολα θα επανέλθει η περηφάνεια σε αυτό το κόμμα είπε ο Ευκλείδης. Καλό είναι να την υπερασπίζεις και να την επιδιώκεις την υπερηφάνεια. Ιδίως αν αισθάνεσαι υπερήφανος για τη δική σου στάση και τη δική σου ανοχή σε όσα έφεραν ως εδώ την Αριστερά…

Πιο δίπλα πεθάνουν κατά χιλιάδες παιδιά, πιο δίπλα οι άνθρωποι αγωνίζονται για το δημόσιο χώρο, πιο δίπλα ετοιμάζονται για ιδιωτικά πανεπιστήμια ενώ η ακροδεξιά αλωνίζει

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Κωστής Παπαιωάννου, συγγραφέας, διευθυντής «σημείου» για την αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς:«ΒΑΘΥ ΚΑΙ ΑΓΕΦΥΡΩΤΟ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Κωστής Παπαιωάννου, ένας εκ των ομιλητών στην εκδήλωση της εφημερίδας ΕΠΟΧΗ, μιλά για το μέλλον της ριζοσπαστικής Αριστεράς και τον ρόλο της στην τρέχουσα συγκυρία με μια Δεξιά ηγεμονία.

Ο ίδιος αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ και το αν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρόλο, ειδικά με τον νέο πρόεδρο, σημειώνοντας παράλληλα ότι το ρήγμα στο κόμμα είναι πλέον βαθύτερο.

Παράλληλα μιλά για την στροφή της κοινωνίας και του κράτους προς την ακροδεξιά, τονίζοντας την ανάγκη επανοικιοποίησης από την Αριστερά της έννοιας της ασφάλειας.

Τέλος αναφερόμενος στην εκλογή Κασσελάκη, σημείωσε ότι δείχνει πολλά βαθύτερα συμπτώματα και αιτίες εντός του κόμματος, οι οποίες δεν θα πρέπει να αγνοηθούν και αφορούν όσους αριστερούς λειτουργούσαν μέσα αλλά και έξω από το κόμμα.

Νίκος Κατσαράκης, πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου: «ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΘΑ ΤΑ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ;»

O πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.), Νίκος Κατσαράκης, μιλά για την κατάργηση δεκάδων πανεπιστημιακών τμημάτων στην χώρα, μεταξύ των οποίων έξι στο ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

Ο ίδιος τονίζει ότι η αντίδραση του πανεπιστημιακού ιδρύματος έχει να κάνει αφενός με τη χρησιμότητα των συγκεκριμένων τμημάτων με βάση και την μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, και αφετέρου με τον τρόπο με τον οποίο προχωρά η απόφαση αυτή. Σύμφωνα με τον πρύτανη, τα ιδρύματα ποτέ δεν έλαβαν τις απαντήσεις για τους σχετικούς φακέλους που κατατέθηκαν όταν ιδρύθηκαν τα συγκεκριμένα τμήματα.

Παράλληλα επισημαίνει την έλλειψη διαλόγου μεταξύ του υπουργείου και των πανεπιστημίων, αναφέροντας την ανάγκη άμεσης συνάντησης, τόσο με τον υπουργό Παιδείας, κ. Πιερρακάκη, όσο και με τους τοπικούς αιρετούς, ούτως ώστε να επανεξεταστεί το ζήτημα.

Τέλος κάνει λόγο για μια επιλογή του τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», την ώρα που το Πανεπιστήμιο επένδυσε χρήματα και, κυρίως, ανθρώπινους πόρους. Τέλος επισημαίνει πως δεν είναι τυχαίο ότι η κατάργηση των τμημάτων έρχεται λίγο πριν την ήδη εξαγγελθείσα ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

www.pisoselides.gr