Το ποσό οφείλεται στην εταιρεία κοινοχρήστων «Perfect Clean». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κινήματος «Δεν Πληρώνω», Λεωνίδα Παπαδόπουλο, η ίδια εταιρεία αποπειράθηκε πριν 2 εβδομάδες να βγάλει στο σφυρί την πρώτη κατοικία 6μελούς οικογένειας, αλλά το Κίνημα απέτρεψε. Μάλιστα και στους δύο πλειστηριασμούς εντεταλμένη είναι η ίδια συμβολαιογράφος.

Οι πλειστηριασμοί ακινήτου προγραμματίζονται για κάθε Τετάρτη, 4-5 το απόγευμα, στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας. Η μεγάλη πλειοψηφία τους δεν πραγματοποιείται, καθώς συλλογικότητες και πολίτες παρεμβαίνουν στα δικαστήρια προκαλώντας την αναβολή τους. Ωστόσο έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις όπου οι πλειστηριασμοί γίνονται, ακόμα και «παράνομα», σύμφωνα με μάρτυρες.

Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε, για την Τετάρτη 8 Mαρτίου 2017, νέα αποχή από τη διενέργεια πλειστηριασμών κατοικίας με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ, όσον αφορά την κατοικία του οφειλέτη – φυσικού προσώπου.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής μόνο κατ' εξαίρεση θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.