Για τη μελέτη:

«Η μελέτη αυτή δεν έχει φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, και στο υπουργείο Υγείας δεν υπάρχει επίσημη κατάθεσή της.” Παρ’όλο που ο καθηγητής Λύτρας επιμένει να λέει ότι την παρέδωσε σε ανώτατο επίπεδο.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου απάντησε  ότι ακόμα και αν τη γνωρίζαμε τη μελέτη «δεν θα αλλάζαμε κάποια πράγματα. Η μελέτη αναφέρει ότι αν είναι πάνω από 400 διασωληνωμένοι υπάρχει αυτόματα μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Άρα το ζητούμενο είναι να μη φτάνει κάποιος στη ΜΕΘ. Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση είχαν αυτή τη στόχευση μέσα από το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Προκύπτει ότι όσοι βρίσκονταν εκτός ΜΕΘ είχαν μεγαλύτερο ποσοστό θνητότητας”.

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό:

Τόνισε ότι η στόχευση της κυβέρνησης ήταν να μη φτάσουν οι ασθενείς να χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ ), και για αυτό το λόγο είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε πληθυσμιακές ομάδες με κριτήριο τα υποκείμενα νοσήματα. Δεν προβλέπεται πρόστιμο 100 ευρώ για τους κάτω των 50 ετών. Αλλά χωρίς την τρίτη δόση μετά τις 13/12 θα παύει η ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού/ Green Pass;

Στα ευρωπαϊκά φόρα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον υπ. Πλεύρη, η Ελλάδα είναι από εκείνες τις χώρες που πιέζουν για όσο το δυνατό μικρότερη ισχύ του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ άλλες χώρες προτείνουν την ετήσια ισχύ του. Προς το παρόν, ισχύει για έξι μήνες με 3μήνες παράταση.

Για το ενδεχόμενο lockdown:

Ο Θ.Πλεύρης απέκλεισε το ενδεχόμενο για ένα γενικό lockdown, παρ’όλο που η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών φαίνεται να έχουν άλλη γνώμη και λαμβάνουν ολοένα και περισσότερα μέτρα. Εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα κυριαρχεί η Δέλτα και ότι τα κρούσματα είναι σταδιακά σε ύφεση. Ωστόσο, λόγω της υπερμεταδοτικότητας της όμικρον, χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε το πόσο βαριά ή ήπια είναι τα συμπτώματά της, έχουν ληφθεί μέτρα για τους ταξιδιώτες και απαιτείται η επίδειξη αρνητικού τεστ για την είσοδο στη χώρα. Αν χρειαστούν περαιτέρω περιορισμοί για την αναχαίτιση της μετάδοσης όμικρον, αυτοί θα αφορούν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους.

Στην εκπομπή καλεσμένος ήταν και ο Τάσος Αντωνόπουλος,  Πρόεδρος Εργαζομένων στο Λαϊκό Νοσοκομείο.Τα λεγόμενά του ανέτρεψαν την ωραιοποιημένη εκδοχή που παρουσίασε ο υπουργός. Συγκεκριμένα, ο κ. Αντωνόπουλος μίλησε για την υποστελέχωση των νοσοκομείων, για την απουσία των υγειονομικών και τους 7.000 γιατρούς σε αναστολή. Χάρην σε αυτούς μπορεί να γίνει σωστή αξιοποιήση των ΜΕΘ. Τα τακτικά χειρουργεία έχουν ελαχιστοποιηθεί και συγκεκριμένα στο Λαϊκό νοσοκομείο, έχουν φύγει 62 υγειονομικοί, οι οποίοι στην πορεία αντικαταστάθηκαν από 3 διοικητικούς.