Σημείωσε πως ζητήματα ωραρίων, τοπικών ή γενικών λοκντάουν και κλεισίματος σχολείων δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης. Τόνισε μάλισα πως λοκντάουν δεν πρόκειται να ξαναγίνει, ενώ η φιλοσοφία των μέτρων είναι μόνο στην προστασία των ανεμβολίαστων.

Απέρριψε τη φημολογία που θέλει τα σχολεία να ξανακλείνουν, δηλώνοντας πως θα μείνουν ανοιχτά, ενώ σημείωσε πως τα κρούσματα στις σχολικές μονάδες είναι λιγότερα από αυτά που είχαν υπολογίσει.

Άφησε ακόμα το παράθυρο επίταξης ιδιωτών γιατρών στις περιοχές που πιέχονται, σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση στην πρόσκληση που έχει απευθυνθεί για να ενταχθούν στο σύστημα με κίνητρα.

Παραδέχτηκε πως αναμένεται περισσότερη πίεση του συστήματος, η οποία ωστόσο προβλέπεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Απέδωσε μάλιστα την πίεση στα νοσοκομεία της Αθήνας και συγκεκριμένα στο «Γεννηματάς», η οποία καταγγέλθηκε από την πρόεδρο του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, σε non-covid περιστατικά.

Εμμέσως επιβεβαίωσε τα όσα είχε προηγουμένως δηλώσει o υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, πως η κυβέρνηση θα απορρίψει το λοκντάουν ακόμα και αν το εισηγηθεί η επιτροπή, με τον Πλεύρη να περιγράφει τον ρόλο της ως γνωμοδοτικό.