Αναστολή της έκτισης της ποινής όλων του καταδικασμένων χρυσαυγιτών πλην του Ρουπακιά ζήτησε η Αδ. Οικονόμου ακολουθώντας κατά γράμμα την υπεράσπιση και την επιχειρηματολογία των καταδικασμένων χρυσαυγιτών.

Μάλιστα, η εισαγγελέας ζήτησε αναστολή έκτισης της ποινής ακόμα και για τον Ι. Λαγό, ο οποίος δεν είχε αιτηθεί αναστολής.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας υποστήριξε πως «από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι είναι πιθανό να διαπράξουν και άλλα εγκλήματα. Τα μητρώα είναι λευκά, πλην του Μιχαλολιάκου, ο οποίος σε ηλικία 22 ετών καταδικάστηκε σε ποινή κάτω του ενός έτους, τον Αλεξόπουλο και Μίχο, για τους οποίους υπάρχουν καταδίκες ήσσονος κοινωνικής απαξίας» ενώ πρόσθεσε ότι «οι κατηγορούμενοι δεν προσπάθησαν να αποφύγουν τη σύλληψη, κάποιοι εμφανίστηκαν αυτοβούλως».

Τέλος, υπογράμμισε πως «δεν διέπραξαν άλλες αξιόποινες πράξεις παρόμοιες με αυτές για τις οποίες καταδικάστηκαν. Αφού διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή, έκλεισαν τα γραφεία, η εφημερίδα και απαγορεύτηκε ο πολιτικός της λόγος, δεν υπάρχει κίνδυνος να διαπράξουν νέα αδικήματα» καταλήγοντας: «επομένως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις εφαρμογής να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα» ταυτιζόμενη, έτσι, πλήρως με την υπερασπιστική γραμμή των καταδικασθέντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την πρόταση της εισαγγελέως τον λόγο λαμβάνει η υπεράσπιση επί της πρότασης και έπειτα η έδρα ανακοινώνει την απόφαση της.