Νωρίτερα στις 9.00 οι εργαζόμενοι στην τοπικη αυτοδιοίκηση συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας. 
 
Παράλληλα, υπενθυμίζεται οτι, τα σωματεία αποφασίσαν να κάνουν στάση εργασίας από το πρώι στις επτά μέχρι τις 12 το μεσημέρι, με σκοπό την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, αλλά και των εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Eirini Mili/ ThePressProject
 

«Η Προσχολική αγωγή να παραμείνει στους παιδικούς σταθμούς»


Μιλώντας στο TPP, η Χρυσάνθη Χ., νηπιαγωγός σε σχολείο της Νέας Σμύρνης δήλωσε ότι για άλλη μια φορά «κατεβαίνουμε στους δρόμους. Έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε». Ερωτούμενη ποιό είναι το αίτημα τους, εξήγησε ότι «θέλουμε η προσχολική αγωγή να παραμείνει στους παιδικούς σταθμούς και να έχουν οι γονείς το δικαίωμα να επιλέξουν». «Είμαστε, επίσης, παιδαγωγοί προσχολικής αγωγής με ίσα δικαιώματα, δεν θέλουμε διαχωρισμούς», πρόσθεσε.
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:
 
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε την πραγματοποίηση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Πέμπτη11 Μαΐου 2017, από τις 7.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, ενάντια στην μονομερή και προκλητική απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου να επιβάλλει υποχρεωτική ένταξη των παιδιών από τεσσάρων (4) ετών στα Νηπιαγωγεία.
 
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συγκεντρωθούν στις 9.00 το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα) και από εκεί θα πραγματοποιήσουν Πορεία Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27). Είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των παιδιών, των οικογενειών τους, αλλά και των χιλιάδων εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.