Με την κατάσταση στο ΕΣΥ να χτυπάει κόκκινο, η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και εμπαιγμός, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει, την ώρα που τα νοσοκομεία πλημμυρίζουν από ράντζα τόσο με περιστατικά κορονοϊού όσο και γενικά περιστατικά, αναγκάζονται να δεσμεύουν συνεχώς κλινικές για τη νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού, αναβάλλονται χειρουργεία, θεραπείες, εξετάσεις, δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, «ο ιδιωτικός τομέας με ευθύνη της κυβέρνησης μένει αμόλυντος και αμείβονται με μαυραγορίτικες λογικές».

Η ΠΟΕΔΗΝ, επίσης, επισημαίνει ότι αν και το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα για νοσηλεία επειγόντων περιστατικών, αλλά «στην πραγματικότητα αυτό που γίνεται σήμερα είναι να δέχονται ελάχιστα περιστατικά που ήδη έχουν νοσηλευθεί και σταθεροποιηθεί ή από τα ΤΕΠ τα οποία εμφανίζουν ήπια νόσηση και έχουν άριστη πρόγνωση για την αποκατάσταση της υγείας τους».

Πέρα από τη διαλογή περιστατικών, η ΠΟΕΔΗΝ αποκαλύπτει ότι οι ιδιωτικές κλινικές πληρώνονται από το Δημόσιο για το σύνολο των κλινών που έχουν επιταχθεί ανεξάρτητα των ασθενών που νοσηλεύουν. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από τις σημερινές νοσηλείες του ιδιωτικού τομέα από Πληροφοριακό Σύστημα Υπουργείου Υγείας.

«Επιτάχθηκαν συνολικά 543 απλές κλίνες για περιστατικά κορονοϊού και νοσηλεύονται σήμερα 267 περιστατικά. Οι ιδιωτικές κλινικές πληρώνονται για το σύνολο των κλινών που διαθέτουν (543) αν και είναι κενές 279 κλίνες. Γιατί είναι κενές την ώρα που πλημμυρίζουν με ράντζα τα Νοσοκομεία;» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.