Αιχμές κατά της κυβέρνησης για το νέο σχέδιο νόμου που έχει επεξεργαστεί για τα ζώα συντροφιάς αφήνει η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (ΠΦΟ), εγκαλώντας την να μην ποινικοποιεί τη φιλοζωία, λίγο μετά την υιοθεσία ενός αδέσποτου σκύλου από τον πρωθυπουργό.

Η υιοθεσία του Peanut από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε πρώτο θέμα, με τα φλας να τιμούν δεόντως το Μέγαρο Μαξίμου, όταν κατέφθασε εκεί ο σκύλος από την Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης. Ο τετράποδος Peanut που βρέθηκε εγκαταλελειμμένος πριν λίγους μήνες υιοθετήθηκε από τον πρωθυπουργό και τους ανθρώπους του πρωθυπουργικού μεγάρου.  Η κίνηση αυτή δεν έμεινε ασχολίαστη από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, η οποία με ανάρτηση της στο Facebook, θέτει σοβαρές ενστάσεις για το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τα ζώα συντροφιάς. Δίνοντας τα εύσημα τόσο για την υιοθεσία όσο και για την αναγνώριση του έργου των εθελοντών, επισημαίνει πως η κυβέρνηση ποινικοποιεί τη φιλοζωία και βάζει του πολίτες να «αστυνομεύουν» ο ένας τον άλλο.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή της η Ομοσπονδία τονίζει τα θολά σημεία του νομοσχεδίου που «βάζει κτηνιάτρους και εθελοντές απέναντι, δυσκολεύει σε πολλά σημεία το έργο των εθελοντών και καταλήγει να είναι φακέλωμα μέσω μητρώων και γραφειοκρατίας». Κάνοντας ειδική αναφορά στον σκύλο που ο πρωθυπουργός υιοθέτησε, τα μέλη της ΠΦΟ σημειώνουν πως «ο Peanut σώθηκε επειδή οι εθελοντές της Ζωοφιλικής Ηλιούπολης τον έσωσαν. Δεν πήραν την άδεια κανενός να τον μαζέψουν από το δρόμο, δεν σκέφτηκαν ότι πρέπει να ανήκουν σε κάποιο ειδικό μητρώο για να τον αγγίξουν, ούτε ότι πρέπει να πάει ο Δήμος αποκλειστικά και κανείς άλλος δεν επιτρέπεται» και καλούν την κυβέρνηση να δώσει λύσεις.