«Όπως το 2018 έτσι και σήμερα, το οργανωμένο έγκλημα ξεκαθαρίζει λογαριασμούς. Τέσσερις ανθρωποκτονίες έγιναν σε 2 μήνες». Με αυτή τη φράση επέλεξε να ξεκινήσει τη δημόσια δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην προσπάθειά του να αποκρούσει την σκληρή κριτική που δέχεται τις τελευταίες ώρες για τις δύο εκτελέσεις του τελευταίου 24ώρου, αλλά και το πλήθος μαφιόζικων δολοφονιών τους τελευταίους μήνες.

Ο υπουργός εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά οργισμένος, αν και με γραπτή δήλωση, αντιδρώντας σφοδρά στην κριτική που δέχεται, υποστηρίζοντας πως «αυτά τα άγρια εγκλήματα δίκαια συνταράσσουν την κοινή γνώμη» και πως «είναι πάντα, από μηδενικά ως πολύ λίγα», προσθέτοντας ωστόσο «αλλά μέχρις εδώ». Στη συνέχεια δε, επικαλέστηκε την θέση της Ελλάδας «σταθερά στο τέλος κάθε σχετικής λίστας του ΟΗΕ και της Ευρώπης στους σχετικούς δείκτες», γενικόλογα για την ασφάλεια των πολιτών, δίχως την ουσιαστική παράθεση κάποιου περαιτέρω στοιχείου.

Ακόμα, ο Μ. Χρυσοχοΐδης έκανε ειδική αναφορά στα στοιχεία με τα ονόματα 500 ποινικών που φέρεται να έδωσε πρόσφατα στον εισαγγελέα, επιβεβαιώνοντας την πηγή της διαρροής στον Τύπο, συνδέοντας στη συνέχεια την έξαρση των μαφιόζικων χτυπημάτων με την Χρυσή Αυγή και με την τρομοκρατία, ενώ παρακάτω έκανε λόγο για το «αυγό του φιδιού».

«Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας. Η δημοκρατία οφείλει να απαντήσει γρήγορα. Οργανωμένη, ενωμένη, συντονισμένη» ανέφερε ακόμα στην προσπάθειά του να αποσείσει την σκληρή κριτική που δέχεται, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για τις αναφορές της στη ζέση της κυβέρνησης, που μία τέτοια ημέρα επέλεξε διά στόματος του πρωθυπουργού να αναφερθεί και πάλι στην ανάγκη σύστασης της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Δεύτερη εν ψυχρώ εκτέλεση μέσα σε λίγες ώρες

«Όποιος μιλά για Άγρια Δύση, όποιος ειρωνεύεται με σφαίρες, χαλάζια και τίτλους ταινιών για να καταλήξει πως δεν χρειάζεται αστυνομία στα Πανεπιστήμια, τίποτε δεν κατάλαβε! Κι από συνήθεια κινδυνολογεί ασύστολα και λαϊκίζει απεριόριστα» αναφέρει συγκεκριμένα ο Μ. Χρυσοχοΐδης, που στη συνέχεια επικαλείται εκτεταμένους ελέγχους της αστυνομίας σε «μαγαζιά» και στέκια της νύχτας.

«Με το οργανωμένο έγκλημα, κανείς να μην αμφιβάλλει, θα έχουμε πόλεμο. Όχι της αστυνομίας μόνο, αλλά της δημοκρατίας. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο πιο γρήγορα θα νικήσουμε!» καταλήγει ο υπουργός.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Όπως το 2018 έτσι και σήμερα, το οργανωμένο έγκλημα ξεκαθαρίζει λογαριασμούς. Τέσσερις ανθρωποκτονίες έγιναν σε 2 μήνες.

Αυτά τα άγρια εγκλήματα δίκαια συνταράσσουν την κοινή γνώμη.

Γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά. Είναι πάντα, από μηδενικά έως πολύ λίγα.

Αλλά μέχρις εδώ.

Η Ελλάδα δεν έγινε ξαφνικά χώρα με μειωμένη ασφάλεια για τους πολίτες και τους τουρίστες της!

Παραμένουμε σταθερά στο τέλος κάθε σχετικής λίστας του ΟΗΕ και της Ευρώπης στους σχετικούς δείκτες.

Πρόσφατα, κατέθεσα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μελέτη με συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέλιξη και διάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο πρώτος κίνδυνος από το οργανωμένο έγκλημα δεν είναι τα όσα φαίνονται. Όπως με την τρομοκρατία , όπως με την Χρυσή Αυγή, ο βασικός κίνδυνος είναι από τα όσα δεν φαίνονται, και αφορούν στη δημοκρατία.

Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας.

Η δημοκρατία οφείλει να απαντήσει γρήγορα. Οργανωμένη , ενωμένη, συντονισμένη.

Όποιος ψάχνει κομματικά οφέλη, φοβίζοντας τον κόσμο και μπερδεύει τους δολοφόνους με τα Πανεπιστήμια, πριονίζει το κλαδί που στεκόμαστε όλοι.

Όποιος μιλά για Άγρια Δύση, όποιος ειρωνεύεται με σφαίρες, χαλάζια και τίτλους ταινιών για να καταλήξει πως δεν χρειάζεται αστυνομία στα Πανεπιστήμια, τίποτε δεν κατάλαβε! Κι από συνήθεια κινδυνολογεί ασύστολα και λαϊκίζει απεριόριστα.

Εδώ έχουμε αυγό του φιδιού! Ας μην το αφήσουμε, τυφλωμένοι από άλλα μικρά, να γίνει εφιάλτης μας!

Παράλληλα η αστυνομία δεν ολιγωρεί. Μόνο στις δύο τελευταίες εβδομάδες έγιναν έλεγχοι σε 65 «μαγαζιά» και 25 «στοχευμένοι» έλεγχοι σε στέκια της νύχτας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται και ενισχύονται. Εξίσου ενισχύονται και οι περιπολίες στις γειτονιές και το κέντρο της Αθήνας για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.

Με το οργανωμένο έγκλημα, κανείς να μην αμφιβάλλει, θα έχουμε πόλεμο. Όχι της αστυνομίας μόνο, αλλά της δημοκρατίας.

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο πιο γρήγορα θα νικήσουμε!»

Mομφή Μητσοτάκη στο Υπουργικό: «Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση» η αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια