«Είναι, όμως, οι ίδιοι που έσυραν τη χώρα στα εφιαλτικά σενάρια του 2015 και οι ίδιοι που τα αναβιώνουν σήμερα. Είναι οι ίδιοι που έλεγαν πως εάν καθυστερήσει η αξιολόγηση “καήκαμε” και οι ίδιοι που καθυστερώντας τροφοδοτούν υπερβολικές αξιώσεις των δανειστών. Είναι οι ίδιοι που επέβαλαν το τρίτο Μνημόνιο, μέτρα 9 δισ. ευρώ, ένα αιώνιο Υπερταμείο και ένα αυτόματο κόφτη μισθών και συντάξεων», προσθέτει η ΝΔ.
 

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ δίνει τα διαπιστευτήριά της

 
Για στάση «λυπηρή» και «εξευτελιστική» κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφορικά με τη στάση των ευρωβουλευτών του στη συζήτηση της Τρίτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
«Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει καθημερινά ποια είναι η πραγματική της στάση απέναντι στη διαπραγμάτευση. Από τις δηλώσεις Γεωργιάδη μέχρι εκείνες του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, από το Βερολίνο, και χθες, από τη στάση των ευρωβουλευτών της», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ειδικότερα, σημειώνει ότι «στην εναγώνια προσπάθειά της να γυρίσει η ίδια στην εξουσία, η ΝΔ δίνει τα διαπιστευτήριά της, στηρίζει τις πιο παράλογες και αντιλαϊκές απαιτήσεις των δανειστών, εκλιπαρεί τους ακραίους κύκλους των δανειστών, να μην κλείσει η συμφωνία, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία».
 
Κατόπιν αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «η στάση της ΝΔ δεν είναι μόνο λυπηρή, είναι και εξευτελιστική».