Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ισχυρίστηκε ότι οι επιδρομές κατέστρεψαν άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα στα περίχωρα του Κιέβου που είχαν παρασχεθεί στην Ουκρανία από τους δυτικούς συμμάχους της.

Ο δήμαρχος της πόλης Μπρόβαρι, περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου, κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς υπάρχει μυρωδιά αιθάλης στον αέρα μετά τις εκρήξεις, μεταδίδει το Al Jazeera.

Τουλάχιστον ένα άτομο νοσηλεύτηκε, αλλά δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θανάτους από την επίθεση -μια ξαφνική υπόμνηση ότι ο πόλεμος συνεχίζεται σε μια πρωτεύουσα όπου η κανονική ζωή έχει επανέλθει σε μεγάλο βαθμό από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις εκδιώχθηκαν από τα περίχωρά της τον Μάρτιο.

«Το Κρεμλίνο καταφεύγει σε νέες ύπουλες επιθέσεις. Οι σημερινές πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο έχουν μόνο έναν στόχο, να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους», έγραψε σε tweet ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Μιχαΐλο Ποντόλιακ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο φορέας πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας δήλωσε ότι ένας ρωσικός πύραυλος κρουζ πέταξε «κρίσιμα χαμηλά» πάνω από τον δεύτερο μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της χώρας.

Η επίθεση ήταν η πρώτη μεγάλη επίθεση στο Κίεβο από τα τέλη Απριλίου.