Σύμφωνα με το Politico, σε άρθρο που συνυπογράφουν ο Eddy Wax και η Νεκταρία Σταμούλη αναφέρουν ότι «Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έφτασε στο POLITICO και το οποίο προφανώς εστάλη νωρίτερα την Τετάρτη σε (..) κάθε γραφείο Επιτρόπου, ένας αξιωματούχος της ΕΕ ρωτούσε αν μέλη του Σώματος των Επιτρόπων ή υπάλληλοι του υπουργικού συμβουλίου είχαν αλληλεπιδράσει με τον Αβραμόπουλο ή το Fight Impunity (το οποίο αναφέρεται ως AITJ, με βάση την πλήρη ονομασία Association Against Impunity and for Transitional Justice) πέρυσι. Στους παραλήπτες δόθηκε προθεσμία μόνο μέχρι το πρωί για να απαντήσουν».

«Είχε το μέλος ή το υπουργικό σας συμβούλιο οποιαδήποτε αλληλεπίδραση (αλληλογραφία, συναντήσεις, επαφές) με τον πρώην Επίτροπο Αβραμόπουλο κατά την περίοδο 3 Φεβρουαρίου 2021 και 1 Δεκεμβρίου 2021 υπό την ιδιότητά του ως επίτιμου μέλους του διοικητικού συμβουλίου της AITJ[;]» έγραφε το email και έκλεινε ως εξής: «αν ναι, να μας ενημερώσετε για το αντικείμενο αυτής της αλληλεπίδρασης». Η Jivka Petkova, διευθύντρια συντονισμού και διοίκησης στην ομάδα της Ούρσουλα φον ντερ Λαιέν, ζήτησε να υποβληθούν οι απαντήσεις μέχρι τις 10:30 π.μ. σήμερα.

«Στέλνουμε σήμερα [στον Αβραμόπουλο] μια επιστολή για να τον ρωτήσουμε σχετικά με το πώς πληρούσε τις προϋποθέσεις για την άδεια που του δώσαμε για αυτή τη μεταμνημονιακή δραστηριότητα [στο Fight Impunity]» δήλωσε η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Επιτροπής της ΕΕ Dana Spinant.