Το Politico, σε πρόσφατο δημοσίευμα του, προχωρά στην αξιολόγηση της θητείας του Κυριακού Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία της χώρας. Όπως αναφέρεται στην πρώτη κιόλας σειρά του δημοσιεύματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνει πίσω του τρεις βασικές παρακαταθήκες: τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το στραγγαλισμό του Τύπου και κατασκοπευτικά σκάνδαλα.

Σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο ειδησεογραφικό περιοδικό: «η Ουάσιγκτον τον λατρεύει και η Ελλάδα ξοδεύει τα περισσότερα χρήματα ως μερίδιο του ΑΕΠ για την άμυνά της. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος Ελληνας Πρωθυπουργός που μίλησε στο κογκρέσο των ΗΠΑ».

«Οι Βρυξέλλες δεν κατάφεραν να τον αναγκάσουν να σταματήσει την παράνομη απώθηση μεταναστών στην οποία αναφέρονται οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εν τω μεταξύ οι επιδόσεις της κυβέρνησης στην ελευθερία του Τύπου είναι κακές ενώ η ετήσια έκθεση της ΕΕ για το κράτος δικαίου εκφράζει συγκεκριμένες ανησυχίες» τονίζεται.

Σε οτι αφόρα στις εκλογές το Politico προβλέπει πως: «Με το βλέμμα του στραμμένο στις εκλογές του επόμενου έτους, ο Μητσοτάκης επιθυμεί να απομακρυνθεί από τις κατηγορίες ότι η κυβέρνησή του κατασκόπευε παράνομα πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους που ασκούσαν κριτική, τις οποίες έχει επανειλημμένα αρνηθεί. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν έβλαψε πολύ τον Μητσοτάκη και το κόμμα του η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να έχει ένα υγιές προβάδισμα έναντι όλων των άλλων. Με έναν συνασπισμό δεξιάς- αριστεράς να είναι πλέον απίθανος, οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα μπορούσε να κινηθεί περαιτέρω προς τα δεξιά. Αναμένεται οι φωνές που μιλούν για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα να γίνουν ακόμα πιο δυνατές».