«Είναι ένα μήνα και μία βδομάδα ο Λουκάς Παπαδήμος στο νοσοκομείο, χτυπημένος από πρώην συντρόφους του Έλληνα πρωθυπουργού κι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει πάει να του πει ένα γεια. Δηλαδή να του πει είστε καλά; Χρειάζεστε κάτι ή τέλος πάντων ως πρωθυπουργός σε πρωθυπουργό» ανέφερε ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ κατά τη διάρκεια της εκπομπής του την Τρίτη.
 
Όπως ήταν αναμενόμενο, η δήλωσή του ξεσήκωσε άμεσα αντιδράσεις, με το κανάλι του να σπεύδει να τον «αδειάσει», υπογραμμίζοντας πως απολογείται για τις «ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές» και πως τα όσα δήλωσε ο παρουσιαστής εκφράζουν τον ίδιο.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΚΑΪ ζητάει συγγνώμη για τις «ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές του δημοσιογράφου», όπως αναφέρει, ενώ χαρακτηρίζει τους υπαινιγμούς απαράδεκτους. «Ο ΣΚΑΪ εγγυάται την ελεύθερη έκφραση σε όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου υπό τον όρο να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες δεοντολογίας και να μην γίνονται φορείς παραπληροφόρησης και ανοίκειων επιθέσεων» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Το θέμα δεν έμεινε εκεί, καθώς αργότερα το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού επιτέθηκε στο πρόσωπο του Κ. Μπογδάνου, τονίζοντας πως κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά και υπογραμμίζοντας τη διαφορά μεταξύ ενημέρωσης και «προπαγάνδας και ψευδών ειδήσεων».
 
«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπογδάνος μπερδεύει μέσα στο παραλήρημά του την ενημέρωση με την προπαγάνδα, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη συκοφαντία και τις ύβρεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχετικά με τους υπαινιγμούς του δημοσιογράφου σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και συνεχίζει:

«Είναι εξάλλου γνωστός για το ήθος και το ύφος του. Είναι για αυτόν ακριβώς το λόγο, που ούτε εμείς αλλά ούτε και κανένας εχέφρων πολίτης δεν τον παίρνει στα σοβαρά.

Η αναγνώριση εκ μέρους του ΣΚΑΪ της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του δημοσιογράφου του αποτελεί θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης ενημέρωσης αλλά και της βελτίωσης των όρων διεξαγωγής της δημόσιας συζήτησης».

Παρά ταύτα, ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ δεν πτοήθηκε, καθώς επανήλθε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook για υπογραμμίσει πως μίλησε για «πρώην συντρόφους» του Α. Τσίπρα και πως δεν ανακαλεί τίποτα από όσα ανέφερε.

Σημειώνεται πως η στάση αυτή του Κ. Μποδγάνου, παρά τα αρνητικά σχόλια και τις αντιδράσεις, «συγκίνησε» τον Θάνο Τζήμερο που εμφανίστηκε στα σχόλια των αναρτήσεών του για να επικροτήσει αυτές του τις αναφορές. Μάλιστα, ο πολιτευτής δεν δίστασε να τονίσει πως «το μόνο λάθος ήταν το “πρώην”»