Την «άμεση και δωρεάν» παραχώρηση όλων των αεροσκαφών της τύπου MiG-29 ανακοίνωσε ότι παραχωρεί στις ΗΠΑ η Πολωνία, ενημερώνοντας μάλιστα για αποστολή τους στην βάση Ραμστάιν στη Γερμανία, και καλεί και τις λοιπές χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας:

«Οι αρχές της Δημοκρατίας της Πολωνίας, μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του Προέδρου και της Κυβέρνησης, είναι έτοιμες να αναπτύξουν- άμεσα και χωρίς αντάλλαγμα- όλα τα τζετ MIG-29 στην αεροπορική στρατιωτική βάση του Ramnstein (στη Γερμανία] και να τα θέσουν στη διάθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, η Πολωνία ζητάει από τις ΗΠΑ να της δώσει μεταχειρισμένα πολεμικά αεροσκάφη με αντίστοιχες επιχειρησιακές δυνατότητες… Η πολωνική κυβέρνηση επίσης ζητάει από άλλα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ που έχουν MIG-29 jets να πράξουν το ίδιο»..

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερων η Πολωνία εμφανιζόταν έτοιμη να στείλει απευθείας μαχητικά αεροσκάφη αυτού του τύπου στην Ουκρανία, κάτι που τελικά το πήραν πίσω και φαίνεται ότι θα το υλοποιήσουν μέσω των ΗΠΑ.