Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του ECOFIN, ο Β. Σόιμπλε αναγνώρισε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, λέγοντας πως «ασχοληθήκαμε επί μακρόν με την Ελλάδα, αλλά δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε κάποιο αποτέλεσμα». Επανέλαβε ότι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν μπορούν να γίνουν πριν το τέλος του τρίτου μνημονίου το 2018, αλλά και πάλι «οι δυνατότητες είναι πολύ περιορισμένες». Παρέπεμψε το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης «στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, σε τρεις βδομάδες».
Επίθεση κατά του ΔΝΤ
Ο Β. Σόιμπλε εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΔΝΤ, λέγοντας πως είναι πολύ σημαντική η παρουσία του, αλλά το ίδιο το Ταμείο δεν προσπαθεί να διευκολύνει τις συζητήσεις. «Προσπαθήσαμε να βρούμε μια λύση λαμβάνοντας κατά κάποιο τρόπο υπόψη τους ενδοιασμούς του ΔΝΤ για να ορίσουμε ακριβέστερα ποια θα μπορούσαν να είναι αυτά τα μέτρα. Αποτύχαμε τελικά, διότι το ΔΝΤ αποδείχτηκε σχετικά δύσκολο κατά τις συζητήσεις, για να το διατυπώσω ευγενικά. Ένας εκ των συμμετεχόντων Ευρωπαίων αναφώνησε μάλιστα ότι είμαστε μέτοχοι του ΔΝΤ. Δεν το είπα εγώ, μόνο ανέφερα τι είπε κάποιος άλλος».
Σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής του ΔΝΤ, στάθηκε στη «φόρμουλα» που θα επιτρέψει την άμεση συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα. «Το ένα είναι να βρούμε έναν τρόπο να συμμετάσχει τώρα το ΔΝΤ, αλλά η οικονομική συμμετοχή του να ξεκινήσει μετά το τέλος του προγράμματος. Διότι έχουμε πει ότι θα εξετάσουμε στο τέλος του προγράμματος τι επετεύχθη μέχρι τότε και από άποψη οικονομικής και δημοσιονομικής εξέλιξης και αναλόγως θα λάβουμε στο πλαίσιο αυτό μεσοπρόθεσμα περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, δεδομένου ότι το Μάιο του 2016 τα καθορίσαμε».
Πυρά και κατά Γερμανών πολιτικών
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εξαπέλυσε επίθεση και στο εσωτερικό της χώρας του συγκεκριμένα κατά του Σοσιαλδημοκράτη Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και άλλων που ζητώντας ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις.
«Πρέπει να εξηγήσω και στο Βερολίνο σε συναδέλφους, και όχι τόσο σε συναδέλφους μου στο Eurogroup, ότι υπάρχει νομοθετική ρύθμιση στο Κοινοβούλιο η οποία αποκλείει τις διαπραγματεύσεις πέραν των ψηφισθέντων, άλλων δηλαδή δημιουργικών λύσεων τις οποίες σκέφτονται ορισμένοι, ότι δηλαδή οι δυνατότητες είναι πολύ πιο περιορισμένες από αυτές που διαβάζει κανείς στις εφημερίδες», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «γι' αυτό και παραμένουμε στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων του Μαΐου 2016, κάτι το οποίο δεν είναι επίμαχο».