Η επίθεση σημειώθηκε με στόχο ένα τζαμί στο βόρειο Σινά, ενώ οι εικόνες που μεταδίδονται από τα τοπικά μέσα δείχνουν πλήθος θυμάτων, με τους επιζώντες να μεταφέρονται σε κοντινά νοσοκομεία. Το τέμενος Αλ Ράουντα, στην πόλη Μπιρ Αλ Αμπέντ, κοντά στην Αλ Αρίς, δέχθηκε την επίθεση την ώρα της προσευχής της Παρασκευής. Η τοπική αστυνομία δήλωσε ότι άνδρες επάνω σε οχήματα 4×4 άνοιξαν πυρ κατά των πιστών.

Πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη επίθεση των τζιχαντιστών, ορισμένοι εκ των οποίων ανήκουν το τοπικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους, στην περιοχή.
Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν δεκάδες αιμόφυρτα θύματα της επίθεσης μέσα στο τέμενος, ενώ τουλάχιστον 125 φέρονται να είναι οι τραυματίες.
Πηγές από την περιοχή αναφέρουν ότι στόχος ήταν υποστηρικτές των αρχών ασφαλείας, οι οποίοι προσεύχονταν μέσα στο τέμενος.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και τόνισε πως οι σκέψεις όλων βρίσκονται στους τραυματίες. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η Αίγυπτος θα εκδικηθεί για τα θύματα της επίθεσης και θα αποκαταστήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα της.

«Οι ένοπλες δυνάμεις και η αστυνομία θα εκδικηθούν για τους μάρτυρές μας και θα αποκαταστήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα απαντώντας με πυγμή πολύ σύντομα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτικό διάγγελμα.