Για την κατάσταση που επικρατεί στο  Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία» μίλησε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο εντατικολόγος και ο υπεύθυνος βάρδιας ΜΕΘ, Κώστας Ποντίκης αναφέροντας πως «το νοσοκομείο δέχεται ένα σταθερό φορτίο από τις αρχές του Σεπτεμβρίου. Παρακολουθούμε τους αριθμούς να ανεβαίνουν και δεν ξέρουμε αν αυτή η σταθερότητα θα διατηρηθεί. Ελπίζουμε να διατηρηθεί» τονίζοντας παράλληλα πως οι εργαζόμενοι τις τελευταίες μέρες δουλεύουν «πολύ κοντά στην πληρότητα».

Ο γιατρός, μάλιστα, υπογράμμισε πως το άσχημο σενάριο θα ήταν να χρειαστεί νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό να ασκήσει εντατική θεραπεία έξω από τον χώρο της εντατικής θεραπείας υπογραμμίζοντας το τη σημαντικότητα της πρόληψης, αφού «σε μια βαριά επιδημία ακόμη και πολύ καλά συστήματα υγείας από εμάς δεν τα έβγαλαν πέρα».

Τέλος, τόνισε πως «δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να διαλέγουμε ασθενείς, αλλά είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο ελπίζουμε να μη γίνει», ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «στην Ελλάδα δουλεύουμε χρόνια με κρεβάτια που είναι στο όριο των αναγκών του πληθυσμού ή ακόμα και πιο κάτω από το όριο των αναγκών του πληθυσμού κι έχουμε ζήσει ήδη πολλές φορές το σενάριο να επιλέγουμε ποιός θα μπει στην εντατική και ποίος όχι».