«Η θάλασσα έχει αγριέψει όσο ο στόλος πλησιάζει την κόκκινη ζώνη κινδύνου. Σε περίπου 15 ώρες θα βρίσκονται στο σημείο που αναχαιτίστηκε το Madleen πριν λίγους μήνες, όταν προσπάθησε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας» αναφέρεται στην ενημέρωση που εκδόθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

«Τις επόμενες ώρες το πλοίο του ιταλικού ναυτικού θα αποσυρθεί, προτού μπει στην περιοχή που θεωρεί κρίσιμης σημασίας, αφού εκπέμψει ένα τελευταίο μήνυμα προς τους επιβαίνοντες να εγκαταλείψουν τα σκάφη, να επιβιβαστούν στο πλοίο και να επιστρέψουν στη στεριά με ασφάλεια. Η απάντηση που έδωσαν τα πληρώματα μέχρι στιγμής: Δεν θα εγκαταλείψουμε την αποστολή.

Δυστυχώς, αναφέρονται επιπλέον απώλειες στον στόλο που θα ανακοινωθούν σύντομα. Οι ευρύτερα ασταθείς συνθήκες δεν επιτρέπουν την εν πλω επισκευή τους. Τα σκάφη με τα ελληνικά πληρώματα συνεχίζουν κανονικά.

Σήμερα μπορέσαμε να συνδεθούμε ζωντανά με τα πληρώματα των ελληνικών σκαφών και να ακούσουμε από τους ίδιους την εμπειρία τους και την επανεπιβεβαίωση του στόχου τους να φτάσουν στη Γάζα σπάζοντας τον παράνομο αποκλεισμό.

Ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα. Πολύ σύντομα είτε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα ακόμη έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού, μια πράξη διεθνούς πειρατείας ή/και τρομοκρατίας, είτε θα βρεθούμε με τα αδέρφια μας στα ανοιχτά της Γάζας.

Παραμένουμε σε επιφυλακή, κάθε ώρα αυτής της νύχτας είναι κρίσιμη.

Όλα τα μάτια στον στόλο, όλα τα μάτια στην Γάζα».

Εικόνα από τα ελληνικά σκάφη, τα ξημερώματα της Τρίτης: