Πορείες της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες χώρες ανάμεσα στις οποίες η Γαλλία, η Ιταλία, η Πολωνία. Οι πολύχρωμες πορείες έδωσαν μια νότα υπερηφάνειας, ενώ γέμισαν τους δρόμους με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Ειδικά στο Παρίσι, χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους και μάλιστα κατήγγειλαν την κατάσταση στην Ουγγαρία.

Οι συγκεντρωμένοι, που φώναζαν συνθήματα όπως «τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων είναι ανθρώπινα δικαιώματα», έκαναν πορεία από το Παντέν, στα περίχωρα του Παρισιού, μέχρι την Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ. Όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση στην Ουγγαρία, όπου ένας νέο νόμος απαγορεύει στα σχολεία τη χρησιμοποιούν υλικό που «προωθεί» την ομοφυλοφιλία ή την αλλαγή φύλου, ένας διαδηλωτής την χαρακτήρισε απαράδεκτη. «Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα έπρεπε να ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία. Η απεικόνισή της δεν θα έπρεπε να απαγορεύεται, είναι παράλογο», είπε ο 58χρονος Μαρκ Παλί.

Πέρσι ματαιώθηκαν περισσότερες από 200 Πορείες Υπερηφάνειας, λόγω της πανδημίας. Φέτος όμως, οι Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έκαναν ξανά τις δικές τους πορείες υπερηφάνειας.

Πολωνία/EPA
Βόρεια Μακεδονία/EPA
Γερμανία/EPA
Γαλλία/EPA
Ιταλία/EPA

 

 

 

 

 

 

 

 

Νορβηγία/EPA

 

«Επαναδιεκδίκηση της υπερηφάνειας» το σύνθημα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης στο πλαίσιο του 5ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki PRIDE με εκατοντάδες μέλη της κοινότητας να δίνουν από νωρίς το παρών. Στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές έκαναν ειδική μνεία στις επιπτώσεις της καραντίνας, όπου «τα στατιστικά έδειξαν ότι γυναίκες και λοατκια+ άτομα δεν μπορούν να είναι ασφαλή ούτε μέσα στα σπίτια τους». Αναφερόμενοι στη Δήμητρα της Λέσβου μιλούν για «ένα πλάσμα, από το οποίο στέρησαν την ελευθερία να εκφράζεται όπως η ίδια επιθυμούσε».