«Από τις 7 Μαρτίου η Ελλάδα έχει νέο επιδημικό κύμα. Προσοχή γιατί το Πάσχα θα είναι άσχημο» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η πρόβλεψη είναι ότι περίπου το Πάσχα θα κάνει κορύφωση η πανδημία, με πολλά κρούσματα και θανάτους», σημείωσε προσθέτοντας πως «πρέπει να προσέξουμε τώρα», λόγω της εξάπλωσης της Όμικρον 2.

Ο γιατρός απέρριψε τα όσα ακούγονται ότι βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας. «Αυτό το τελειώνουμε με την πανδημία το έχω ακούσει 4-5 φορές στην Ελλάδα από χείλη πολύ επίσημα. Αυτά τα πολύ επίσημα χείλη που είπαν τελειώσαμε με την πανδημία και κήρυξαν τη λήξη της πρέπει να προσέχουν γιατί η πανδημία είναι εδώ, θα συνεχίσει, ο ιός είναι απρόβλεπτος, είναι μαζί μας» ανέφερε. Εξήγησε δε ότι ο σοβαρότερος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι το μεγάλο ποσοστό των ανεμβολίαστων, καθώς και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι και δεν έχουν κάνει τρίτη δόση.

Ο Γ. Παυλάκης επισήμανε παράλληλα ότι τα εμβόλια από μόνα τους δεν είναι δυνατόν να ανακόψουν την πανδημία και τάχτηκε κατά της χαλάρωσης των μέτρων. «Πρέπει να προφυλαγόμαστε από όλους, αφού και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν» είπε.

«Σχεδόν όλη η βόρεια Ευρώπη έχει νέο επιδημιολογικό κύμα με την Όμικρον 2» συνέχισε, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «οι χώρες που «άνοιξαν» μαζί μας «πανηγυρικά», αντιμετωπίζουν προβλήματα. «Η Δανία, με 93%-95% εμβολιασμένους πολίτες, για όλο τον Μάρτιο έχει περισσότερους νεκρούς από την Ελλάδα αναλογικά. Φανταστείτε τι θα γίνει αν ανοίξει η Ελλάδα» υπογράμμισε.

Τέλος, υπενθύμισε ότι ο ίδιος έλεγε το φθινόπωρο ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουμε 25.000 θανάτους. «Τώρα βλέπουμε 25.000 κρούσματα και πάμε για 27.000 θανάτους ήδη», συμπλήρωσε, εκτιμώντας ότι θα πάμε πάνω από 30.000 νεκρούς.