Όπως εξηγούσε, μπορεί το κόμμα του Φώτη Κουβέλη να έχτισε την προεκλογική του καμπάνια πάνω στη βάση «ψηφίστε μας για να υπάρχει σίγουρα κυβέρνηση», η εκτίναξη ωστόσο του ΣΥΡΙΖΑ στο 26,8% προκάλεσε πανικό σε τμήμα στελεχών του που φοβούνται ότι η ΔΗΜΑΡ «θα έχει την τύχη του ΛΑΟΣ».
 
Για τον λόγο αυτό, ο κ. Κουβέλης, έχοντας συμφωνήσει στη στήριξη της νέας κυβέρνησης (με ψήφο εμπιστοσύνης), προσπαθεί να πετύχει κάποια ισχυρά «ανταλλάγματα» που θα κάμψουν αυτές τις αντιδράσεις. Όπως η συμμετοχή… πολύ δεξιών στελεχών της ΝΔ (βλέπε Μ. Βορίδης ή Θ. Πλεύρης) στο κυβερνητικό σχήμα ή κάποιες δεσμεύσεις των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων ότι «θα δοθεί μάχη» για βελτιώσεις στα εργασιακά…
 
Η βεβαιότητα ότι, ουσιαστικά, η συμφωνία έχει επέλθει, προκύπτει κι από το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς με τους στενούς συνεργάτες του έχουν αρχίσει ήδη να συζητούν ονόματα για τη «γαλάζια» εκπροσώπηση στην κυβέρνηση και σε άλλες θέσεις-κλειδιά.
 
Επισήμως, βεβαίως, η Λ. Συγγρού σημειώνει πως δεν θα υπάρξει καμία ονοματολογία πριν οριστικοποιηθεί ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης.
 
Η μοναδική σταθερά, αυτή τη στιγμή, αφορά στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού: Θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς, όπως αποδέχθηκαν πλέον οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης.
 
Όσο για τις συμμετοχές των κυβερνητικών εταίρων; Πηγές από τη ΝΔ δεν βλέπουν «με καλό μάτι» σκέψεις για υπουργοποίηση της Φώφης Γεννηματά (η οποία έμεινε εκτός Βουλής και φέρεται να προωθείται από τον κ. Βενιζέλο), ενώ «είδαν θετικά» τον αποκλεισμό (από την Ιπποκράτους) λεγόμενων «κορυφαίων» του ΠΑΣΟΚ – όπως Ανδρέα Λοβέρδο, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ή και Αννα Διαμαντοπούλου. 
 
Διαμηνύουν πάντως ότι την τελική ευθύνη για τα πρόσωπα που θα προταθούν από το ΠΑΣΟΚ την έχει ο κ. Βενιζέλος.
 
 
Πηγή:www.capital.gr