Χιλιάδες κόσμου πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Μοναστηρακίου και κατευθύνθηκαν προς την Ομόνοια. Στην πορεία συμμετείχαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενώ κατά τη διάρκεια συνθήματα οι διαδηλωτές πετούσαν τρικάκια, φώναζαν και έγραφαν συνθήματα στους τοίχους. 

 

Το 2014 ο Τάσος Θεοφίλου είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε εικοσιπέντε χρόνια κάθειρξη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και για ληστεία στην Alpha Bank της Νάουσας Πάρου, που είχε γίνει τον Αύγουστο του 2012. Ο ίδιος αργότερα απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς και από τις κατηγορίες που αφορούσαν την κατοχή εκρηκτικών και πολεμικού υλικού. 


 

Ο ίδιος είχε συλληφθεί στην Αθήνα, λίγες ημέρες μετά την ληστεία της Πάρου, καθώς, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, είχε «υποδειχθεί» από τηλεφώνημα αγνώστου ως δράστης της ληστείας. Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική είχε ταυτοποιηθεί το DNA του σε ένα καπέλο το οποίο ωστόσο, σύμφωνα με την υπεράσπιση, δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των αντικειμένων που συλλέχθηκαν και φωτογραφήθηκαν στον τόπο του συμβάντος.