Σε μία γενική συνέλευση που χαιρετήθηκε, μεταξύ άλλων, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, και είχε ως βασικό σύνθημα «Επιμένουμε. Πετυχαίνουμε. Μαζί», η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων (ΣΕΒ) ξεκίνησε τη Δευτέρα τις εργασίες της, με την εκλογή του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου στην ηγεσία του Συνδέσμου, καθώς και με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέου Γενικού Συμβουλίου. Ο νέος πρόεδρος, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, διαδέχεται τον ιδρυτή και βασικό μέτοχο της Quest Συμμετοχών, μετά από τρεις συνεχόμενες θητείας, από το 2014 έως και σήμερα.

Ο νέος πρόεδρος ανήκει στην τέταρτη γενιά μετόχων του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, του οποίου είναι διευθύνων σύμβουλος από το 1996. Προέρχεται από την οικογένεια των Κανελλόπουλων, από τις πιο παλιές οικογένειες βιομηχάνων και πολιτικών της χώρας, με επιχειρηματική δραστηριότητα εκτείνεται και στον χρυσοφόρο χώρο του εμπορίου σταφίδας. Μεταξύ άλλων, εκτός του Παναγιώτη Κανελλόπουλου που έχει διατελέσει υπουργός και πρωθυπουργός και του προπάππου του Άγγελου Κανελλόπουλου, ιδρυτή του ΤΙΤΑΝΑ και βουλευτή, στο γενεαλογικό του δέντρο περιλαμβάνονται το ιδρυτικό μέλος της Παναχαϊκής, Κανέλλος Κανελλόπουλος, ο συνιδρυτής του ΤΙΤΑΝΑ και υπουργός, Νικόλαος Κανελλόπουλος, ο κυβερνητικός επίτροπος της νεολαίας του Μεταξά «ΕΟΝ», Αλέξανδρος Κανελλόπουλος, και αρκετοί ακόμα συγγενείς που έχουν περάσει από θέσεις βουλευτών, υπουργών, δημάρχων και άλλων δημοσίων αξιωμάτων στην ιστορία της χώρας. Επίσης, μέλος της οικογένειας ήταν η Αμαλία Μεγαπάνου (Κανελλοπούλου), πρώτη σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που πέθανε στις αρχές Ιουνίου.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του στη σελίδα του ΣΕΒ, ο Δ. Παπαλεξόπουλος σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός (Dipl. EL-Ing. ETH, 1985) στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο Ζυρίχης και Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.,1987) στο Πανεπιστήμιο HARVARD των ΗΠΑ. Εργάσθηκε ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων στην McKinsey & Company Inc. στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Από το 1989 εργάστηκε στην ΑΕ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ σε διάφορες οικονομικές θέσεις, ώσπου το 1996 ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος. Παράλληλα, ήταν μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ενώ είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας Βιομηχάνων (ERT).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δ. Παπαλεξόπουλος είναι ο τέταρτος της οικογένειάς του που αναλαμβάνει πρόεδρος του ΣΕΒ στην ιστορία του Συνδέσμου, καθώς πριν από αυτόν, στον τιμόνι του οργάνου των βιομηχάνων της χώρας βρέθηκε ο παππούς του, Λεωνίδας Κανελλόπουλος και ο προπάππους του, ιδρυτής του Ομίλου, Άγγελος Κανελλόπουλος, καθώς και ο αδερφός της μητέρας του, Μαριλένας, Ανδρέας Κανελλόπουλος.

Από αριστερά προς τα δεξιά, τα μέλη της οικογένειας Παύλος Κανελλόπουλος, Νέλλος Κανελλόπουλος, Νικόλαος Κανελλόπουλος, Λεωνίδας Κανελλόπουλος (πάνω), Άγγελος Κανελλόπουλος, Αμαλία Κανελλοπούλου, Λεωνίδας Α. Κανελλόπουλος, Παναγιώτης Κανελλόπουλος (κάτω)