«Τον Απρίλιο του 2017, λίγες μέρες αφότου είχε αναλάβει η Ελένη Τουλουπάκη τη θέση της Εισαγγελέα Διαφθοράς, της έρχεται ένα έγγραφο διαβαθμισμένο, απόρρητο από το FBI, το οποιο ξετυλίγει το πώς έγιναν οι δωροδοκίες της Novartis στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά υπάρχουν εκεί πολιτικά πρόσωπα. Στα προηγούμενα έγγραφα αναφέρονταν “κυβερνητικοί αξιωματούχοι”. Εδώ, για πρώτη φορά, αναφέρονται ονοματεπώνυμα. Εκεί υπάρχουν ονόματα πρώην υπουργών και ένας από αυτούς είναι ο κ.Λοβέρδος. Αναφέρεται συγκεκριμένα η λέξη δωροδοκία»

Συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχουν δύο αναφορές στις οποίες παραλείφθηκε το όνομα Λοβέρδου. Η μία αφορά το 2010, όταν ο κ.Λοβέρδος εισήγαγε ένα φάρμακο, αντί για ένα άλλο, ανταγωνιστικό, που ήταν πιο φτηνό. Η δεύτερη, αφορά το 2012, όπου εκεί είναι πιο χοντρό το ζήτημα, διότι εκεί λέγεται ότι ο κ.Λοβέρδος πληρώθηκε από τη Νovartis με 20.000 ευρώ, για το περίφημο Lucentis».

«Aυτό το έγγραφο η κ.Τουλουπάκη ως όφειλε, το μεταφράζει αμέσως, τον Απρίλιο του 2017» τόνισε «Γι αυτό υπάρχει κι ένα κείμενο μετάφρασης, που λέει ό,τι και το αμερικανικό. Η σωστή μετάφραση δηλαδή. Αυτά τα χαρτιά η κ.Τουλουπάκη τα κρύβει, διότι της λένε οι Αμερικανοί ότι είναι απόρρητα. Της τα ζητάνε επιμόνως και από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και δεν τα φέρνει. Τα δίνει όμως το κ.Αγγελής, ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, ο οποίος δεν σέβεται το γεγονός ότι πρόκειται για διαβαθμισμένα έγγραφα. Κανένας δεν το παίρνει υπόψιν του, γιατί αν το έπαιρναν υπόψιν τους δεν θα έκαναν την παραπομπή του Παπαγγελόπουλου. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο, δηλαδή και να εμφανίζεται πρώην υπουργός να έχει χρηματιστεί, με τρόπο τελεσίδικο και να υπάρχει σκευωρία».

Ως προς το ποσό των 20.000 ευρώ που αναφέρεται ως πληρωμή του πρώην υπουργού, σύμφωνα με το FBI, εξήγησε πως «το ποσό που αναφέρεται είναι μικρό, ένα μέρος, για ένα φάρμακο. Σε αυτό το σημείο δεν λέει απλά ότι πληρώθηκε, λέει ότι τα χρήματα ξεπλύθηκαν μέσω μίας εταιρείας επικοινωνίας, που ανήκει σε έναν άνθρωπο που αυτήν τη στιγμή, έχει δίωξη για ξέπλυμα».

Ενώ λίγο αργότερα, αναφέρθηκε στην «ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου εγγράφου». «Όλα τα χαρτιά είναι αρκετά επιφυλακτικά, αυτό το χαρτί έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι απόλυτο. Λέει “ο τάδε πληρώθηκε τόσα και ξέπλυνε εκεί”. Αυτή τη μορφή δεν τη βλέπουμε στα υπόλοιπα έγγραφα των Αμερικανών. Είναι έξι συνολικά οι εκθέσεις του FBI και τις έχω όλες».

«Όλα αυτά πηγαίνουν στη δικογραφία, που έχει ανοίξει πλέον για τη λεγόμενη σκευωρία. Δηλαδή τα έχει στα χέρια της η Ανακρίτρια, η κ.Αλεβιζοπούλου. Η κ.Αλεβιζοπούλου, περιέργως, διατάσσει να γίνει κι άλλη μετάφραση»

Ολόκληρη η συνέντευξη: