«Όταν οι επιστήμονες λένε πως οι αρκούδες εξαφανίζονται, θέλω οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν το πώς μοιάζει όλο αυτό. Οι αρκούδες θα πεινάσουν μέχρι θανάτου» δήλωσε ο φωτογράφος στο National Geographic, συμπληρώνοντας ότι «έτσι ακριβώς μοιάζει μία αρκούδα που λιμοκτονεί».

Όπως αναφέρει το διεθνές έντυπο, ο Νίκλεν έχει μεγαλώσει στο βόρειο τμήμα του Καναδά. Βιολόγος αρχικά στο επάγγελμα, μεταπήδησε γρήγορα στη φωτογραφία, έχοντας φωτογραφήσει περισσότερες από 3.000 αρκούδες στην άγρια φύση. Όμως αυτή η αρκούδα που φωτογράφησε έμελλε να αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες εικόνες τής ζωής του.

Στο βίντεο, μία αποστεωμένη πολική αρκούδα με εμφανή τα σημάδια της πείνας και της κακουχίας αναζητεί τροφή σε ένα μέρος που κάποτε καλυπτόταν από πάγους, στα νησιά Μπάφιν του Καναδά, φτάνοντας στο σημείο να ψάξει ακόμα και στα σκουπίδια των ψαράδων που βρίσκονται κοντά της. Δεν βρίσκει ούτε εκεί τίποτα και συνεχίζει την αναζήτησή της. «Το να δίνεις φαγητό σε πολικές αρκούδες είναι παράνομο» εξηγείται στο βίντεο. «Αν η αρκούδα δε βρει τροφή, δεν τις απομένουν πάρα μόνο λίγες ώρες ζωής ακόμα»…

Δείτε το βίντεο του National Geographic: