
Τροποποιήσεις στο πρόγραμμα και τα δρομολόγια των ΜΜΜ θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα. Ανοιχτά μέχρι το μεσημέρι θα παραμείνουν το Μεγάλο Σάββατο τα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας που έχουν ανακοινώσει οι Εμπορικοί Σύλλογοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης και την σχετική ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).
Ειδικό πρόγραμμα ακολουθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για το Μεγάλο Σάββατο και τα τελευταία δρομολόγιά τους θα πραγματοποιηθούν πριν από τα μεσάνυχτα.
Τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα αποσυρθούν νωρίτερα ώστε να βρίσκονται στα αμαξοστάσια στις 23:00 το βράδυ.
Στα μέσα σταθερής τροχιάς, οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν ως εξής:
- στη γραμμή 1 από τον Πειραιά προς την Κηφισιά και από την Κηφισιά προς τον Πειραιά θα εκτελεστεί στις 22:20.
- στη γραμμή 2 από την Ανθούπολη στις 22:44 και από το Ελληνικό στις 22:41.
- στη γραμμή 3 από τη Δουκίσσης Πλακεντίας στις 22:42 και από το Δημοτικό Θέατρο στις 22:39.
- από τον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, το τελευταίο δρομολόγιο θα εκτελεστεί προς όλες τις κατευθύνσεις στις 23:00
- Από το Αεροδρόμιο στις 22:22 και από το Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 21:43
- στη Γραμμή 6 Τραμ από την Πικροδάφνη στις 22:00 και από το Σύνταγμα στις 22:45
- στη Γραμμή 7 Τραμ από το Ασκληπιείο Βούλας στις 21:44 και από την Αγία Τριάδα στις 21:58
- στις Γραμμές 6 & 7 Τραμ με ανταπόκριση στην Πικροδάφνη από Σύνταγμα προς Ασκληπιείο Βούλας στις 21:45 και αντίστροφα στις 21:29 και από Αγία Τριάδα προς Σύνταγμα στις 21:28 και αντίστροφα στις 21:30.
Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου: Για όλα τα οχήματα (λεωφορεία και τρόλεϊ) θα εφαρμοστεί πρόγραμμα «Κυριακής & Αργιών».
Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου: Για όλα τα οχήματα (λεωφορεία και τρόλεϊ) θα εφαρμοστεί πρόγραμμα «Κυριακής & Αργιών».
Την Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου: Για όλα τα οχήματα (λεωφορεία και τρόλεϊ) θα εφαρμοστεί πρόγραμμα «Σαββάτου».
Ανάλογα με την επιβατική κίνηση και εφόσον κριθεί αναγκαίο, για όλες τις ημέρες του Πάσχα, υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των γραμμών που εξυπηρετούν το Αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων καθώς και το Λιμάνι του Πειραιά.
Ανοιχτά μέχρι το μεσημέρι τα καταστήματα
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας, που είναι σε ισχύ και λήγει το Σάββατο είναι:
- Μ. Σάββατο 15/4/2023 09:00 – 15:00
- Πάσχα 16/4/2023 Αργία
- Δευτέρα 17/4/2023 Αργία
Αντίστοιχα, το εορταστικό ωράριο που ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για το Πάσχα είναι:
- Μ. Σάββατο 15/4/2023 10:00 – 14:00
- Πάσχα 16/4/2023 Αργία
- Δευτέρα 17/4/2023 Αργία
Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ το Μεγάλο Σάββατο (15/04/2023), είναι εργάσιμη ημέρα μόνο για τους εργαζόμενους που νόμιμα απασχολούνται Σάββατο στον ιδιωτικό τομέα, εκτός αν έχει καθιερωθεί αργία ή ημιαργία από διάταξη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, από τον κανονισμό εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.
Για την Κυριακή του Πάσχα (16/04/2023), ισχύει ο γενικός κανόνας της Κυριακής αργίας, δηλαδή απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων ενώ η Δευτέρα του Πάσχα (17/04/2023) ορίζεται ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλες τις επιχειρήσεις.