του Μηνά Κωνσταντίνου
Πράγματι, το πρόγραμμα του αντιπροέδρου της Βουλής με 182 θετικές ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και αρκετών της Νέας Δημοκρατίας, έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε συχνότητα εμφανίσεων στα μέσα ενημέρωσης ακόμα και τον πρωταθλητή Άδωνι Γεωργιάδη.
Στις 9 Ιανουαρίου, ο Δ. Καμμένος βρίσκεται στο πάνελ του ΣΚΑΪ για να μιλήσει για το ζήτημα της ΠΓΔΜ και την έκδοση των Τούρκων αξιωματικών, στις 12 του ίδιου μήνα εμφανίζεται στο πρωινό του Αντ1 για να διαμηνύσει τη στήριξή του στον υπουργό Κοτζιά, ενώ στις 14 και 15 ακολουθεί παρόμοια διαδρομή, αφού σήκωσε το λάβαρο του Ολυμπιακού κατά του Κώστα Ζουράρι, που έθεσε τον υφυπουργό Παιδείας εκτός κυβέρνησης. Στις 16 για το ίδιο θέμα παρενέβη και στο ΑΡΤ του Καρατζαφέρη, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα φιλοξενήθηκε μήνυμά του στην ΕΡΤ για τα Θεοφάνεια. Και είμαστε μόνον στα μισά του Ιανουαρίου.
Ακολούθως, στις 17 Ιανουαρίου ξαναβγαίνει στον Γιώργο Παπαδάκη για να διαφημίσει τη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στις 22 στον ΣΚΑΪ για να θαυμάσει το «μεγαλειώδες συλλαλητήριο» της Θεσσαλονίκης για την ονομασία της ΠΓΔΜ και στις 24 ξανά στον Αντ1 για να τονίσει πως «δεν θα υπάρξει λύση» στο Μακεδονικό. Στις 27 εκ νέου στο ΣΚΑΪ για να απειλήσει με «μαύρο» σε περίπτωση ύπαρξης του όρου «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ και το βράδυ της ίδιας ημέρας στο δελτίο ειδήσεων του Έψιλλον. Στις 28 στον Αντ1 απαντά στον… εαυτό του πως «δεν θα υπάρξει πρόταση με τον όρο Μακεδονία», ενώ στις 29 καταφέρνει να εμφανιστεί την ίδια ημέρα στο πρωινό του ΣΚΑΪ και του Αντ1, καθώς και στο βραδινό δελτίο του Νίκου Χατζηνικολάου στο ίδιο κανάλι. Για να καταλήξει την Τρίτη στο πάνελ -ξανά- του ΣΚΑΪ.
Σημειωτέον, στις παραπάνω εμφανίσεις θα πρέπει κανείς να προσθέσει τις ραδιοφωνικές του παρεμβάσεις. Δύο στο ραδιόφωνο του Άλφα, άλλες τόσες στο Θέμα, και τουλάχιστον μία στο ραδιόφωνο του Real και του Focus. Εάν παραλείψαμε κάποια από τις εμφανίσεις του βουλευτή, συγχωρήστε μας. Εάν συνυπολογίσουμε πως ξεκίνησε τις εμφανίσεις του έτους στις 9 Ιανουαρίου, έχει καταφέρει να εμφανιστεί στα ΜΜΕ τουλάχιστον είκοσι φορές μέσα σε εικοσιμία ημέρες.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μετρούν στη Βουλή εννέα βουλευτές. Από αυτούς, ο έτερος Καμμένος και αρχηγός κρατά το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Άμυνας, η Έλενα Κουντουρά το υπουργείο Τουρισού, η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ο Τέρενς Κουίκ το χαρτοφυλάκιο Απόδημου Ελληνισμού, ο Νίκος Μαυραγάνης υφυπουργός Υποδομών και ο Βασίλης Κόκκαλης υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Εάν προσθέσουμε τον Παναγιώτη Σγουρίδη, τον Θανάση Παπαχριστόπουλο και τον Δημήτρη Καμμένο, μας κάνουν εννιά.
Με εργασία full time για την πλειοψηφία των εκλεγμένων στελεχών των ΑΝΕΛ, γίνεται ξεκάθαρο πως το επικοινωνιακό γήπεδο του συγκυβερνώντος κόμματος έχει αφεθεί στα χέρια του Δ. Καμμένου, που επιχειρεί μανιωδώς να κατασκευάσει διαχωριστικές γραμμές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πότε με επιθέσεις κατά κοινωνικών ομάδων όπως στα νομοσχέδια της ταυτότητας φύλου και της ιθαγένειας, πότε υβρίζοντας τους κοινωνικούς αγώνες και την Αριστερά στο σύνολό της, και πότε τους ίδιους τους ομοτράπεζούς του στη συγκυβέρνηση.
Την ώρα, μάλιστα, που όλοι μαζί ψηφίζουν για την εφαρμογή κάθε μνημονιακής πολιτικής, ενώ κάθε τόσο «δυσφορούν» μαζί του «κυβερνητικοί βουλευτές».
Τη φτώχεια της δεξιάς των ΑΝΕΛ και της συγκυβέρνησης, συμπληρώνει η ένδεια των συστημικών μέσων ενημέρωσης, που για να αντιπολιτευτούν αυτή την κυβέρνηση έχουν ξεπέσει σε έναν πολιτικό που ανδρώθηκε μέσα από το εμπόριο λαϊκισμού και ρατσισμού στα κοινωνικά δίκτυα, αιτία να καθαιρεθεί μέσα σε μία ημέρα από το υπουργείο που επιχείρησε να του δώσει ο Αλέξης Τσίπρας τον Σεπτέμβριο του 2015.
Πόσος Καμμένος πια;