Μιλώντας στον ΑΝΤ1, την Τρίτη, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι το Ποτάμι συνδυάζει τον ρεαλισμό με την επαναστατικότητα, υπό την έννοια των αλλαγών που μπορούν να γίνουν άμεσα. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι τώρα είναι η ώρα για να αλλάξουν πράγματα και υπογράμμισε: «Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα που φτάνει στην ώρα της».
 
Αναφερόμενος στο Ποτάμι, σημείωσε ότι δεν θα είναι ευτυχισμένος αν συγκεντρώσει κάτω από 3% – 5%, λόγω της ανάγκης που έχει η χώρα για αλλαγές και επανέλαβε ότι σε αυτήν την περίπτωση θα εγκαταλείψει την πολιτική.
 
 

Θα δούμε με ποιον θα συνεργαστούμε
 

Επισήμανε, δε, πως σε ό,τι αφορά την πορεία της χώρας, ο ίδιος δεν είναι «ούτε με το δεξιό λάθος, ούτε με το αριστερό λάθος» και παρατήρησε ότι αν τα κόμματα της συγκυβέρνησης ή ο ΣΥΡΙΖΑ «μας πουν συγκεκριμένες προτάσεις, θα δούμε με ποιον θα συνεργαστούμε».
 
Μιλώντας προσωπικά, αρνήθηκε για άλλη μια φορά τις κατηγορίες ότι είναι αχυράνθρωπος, λέγοντας ότι δεν έχει μπει ποτέ στα σαλόνια της εξουσίας και ότι δεν θα είχε κανένα κέρδος. «Έκανα σωστά τη δημοσιογραφική μου δουλειά, είχα καταξίωση, είχα την αγάπη του κόσμου, είχα τα χρήματα» εξήγησε και πρόσθεσε πως δεν έχει ανάγκη από θέσεις. «Δεν θα γίνω υπουργός» είπε, ωστόσο δεν απάντησε αν στοχεύει στην πρωθυπουργία.
 

Όπως ο Ρέντσι

 
Ο Στ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θέλει ή όχι το ευρώ. Έκανε λόγο για αριστερίστικο λαϊκισμό και υπογράμμισε ότι ο ίδιος υπερασπίζεται τις αριστερές ιδέες, αλλά με ωριμότητα. Σημείωσε ότι οι απόψεις του μοιάζουν με αυτές του ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.
 
Ερωτηθείς για το θέμα της κόντρας που ξέσπασε μεταξύ του ιδίου και του Λάκη Λαζόπουλου, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε: «Αν ο Λάκης Λαζόπουλος λέει συνεχώς ότι η χώρα είναι υπό κατοχή και θέλει αλλαγή πολιτικής, να βγει να τα νικήσει. Να βγει στην πολιτική. Αλλά στο τέλος λέει: “Έχω ένα συμβόλαιο και δεν μπορώ να συμμετάσχω σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα”. Ε, κάποιο από τα δύο είναι ψέμα».
 
Ο ίδιος διατύπωσε τη θέση ότι η Αριστερά πρέπει να ακούει το λαό και όχι τις συντεχνίες, επισήμανε και πρόσθεσε ότι πρέπει να κοιτάξει τους άνεργους που έχουν δίκιο, αλλά δεν έχουν φωνή δυνατή.