Σε ανάρτησή του στο Χ, ανέφερε ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι βρίσκονται «για άλλη μια φορά σε αναζήτηση ασφάλειας που δεν υπάρχει στη Γάζα». Συμπλήρωσε πως οι τραυματίες από την ισραηλινή επίθεση στη Ράφα το βράδυ της Κυριακής νοσηλεύονται σε «ένα ήδη υπερφορτωμένο σημείο σταθεροποίησης τραυμάτων που υποστηρίζεται από τον ΠΟΥ, καθώς και σε άλλα νοσοκομεία πεδίου» στην πόλη της νότιας Λωρίδας της Γάζας.

«Το συνεχιζόμενο κλείσιμο των συνόρων της Ράφα, η έλλειψη καυσίμων και βοήθειας που να εισέρχονται και να περνούν στη Γάζα, καθώς και οι συχνές καθυστερήσεις και αρνήσεις αποστολών έχουν καταπνίξει την ικανότητά μας να στηρίξουμε το σύστημα υγείας σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις θα έπρεπε να αυξάνονται ταχύτατα για να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες», πρόσθεσε.

Επιπλέον προσέθεσε ότι τα νοσοκομεία που μόλις και μετά βίας λειτουργούν αγωνίζονται να καλύψουν τις ανάγκες λόγω της έλλειψης επαρκών προμηθειών, εξοπλισμού, καυσίμων και εξαντλημένου προσωπικού. «Ανοίξτε το πέρασμα της Ράφα. Εξασφαλίστε ότι οι αποστολές μπορούν να προχωρήσουν εγκαίρως. Προστατεύστε τους πολίτες και την υγειονομική περίθαλψη. Κατάπαυση του πυρός» κατέληξε.