«Εμείς δεν ζητάμε κάτι παράλογο. Εμείς λέμε να εφαρμοστεί το σχέδιο εξυγίανσης, να εφαρμοστεί η νομιμότητα. Δεν είναι κανείς πάνω από τον νόμο. Πώς λοιπόν η εταιρεία δεν εφαρμόζει το σχέδιο; Πώς λοιπόν η εταιρεία παραβιάζει άρθρα ακόμα και του κατάπτυστου νόμου Χατζηδάκη;» ανέφερεστη συνέχεια. Κατήγγειλε ότι «καθημερινά γίνεται σωρεία παραβάσεων» και αναρωτήθηκε «η αστυνομία λοιπόν τι φυλάει; Φυλάει τους παρανομούντες;», ενώ ανέφερε ότι, βάσει του σχεδίου εξυγίανσης, στην εταιρεία έχουν χαριστεί περίπου 30 εκατ. χρέη και με το σχέδιο εξυγίανσης προβλεπόταν ότι με τους ίδιους εργαζομένους «από τον πρώτο χρόνο θα ήταν κερδοφόρα».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το σχέδιο εξυγίανσης δεν είναι ότι ξεγελάει εμάς, ξεγελάει το δημόσιο. Γιατί; Γιατί του χαρίστηκαν 55% από τις εισφορές, από τα χρέη προς το Δημόσιο, το ΙΚΑ, κτλ. Άρα λοιπόν, είναι και δημοσίου συμφέροντος η όλη αναφορά που έχει γίνει. Δεν είναι δηλαδή ότι ξεγέλασε τον Γιάννη τον Φραγγίδη τον πρόεδρο, ή 20 εργαζόμενους, αγράμματους φτωχούς ή τι είναι κτλ και τους ξεγέλασε…. Όχι, Ξεγέλασε και το δημόσιο. Και οι τράπεζες, και προσέξτε, και οι Β πιστωτές οι οποίοι ήταν συνεργάτες τις εταιρείας, φάγανε με βάση το σχέδιο εξυγίανσης το μεγαλύτερο κούρεμα της τάξεως του 90%. Υπήρχε π.χ. συνεργάτης στην εταιρεία που προμήθευε χαρτιά και του χρωστούσε η εταιρεία ας πούμε 10.000. Και θα πάρει ένα χιλιάρικο με βάση το πρόγραμμα εξυγίανσης.  Της χαρίστηκαν στο σύνολο κοντά στα 30 εκατομμύρια. Και από τις τράπεζες συμπεριλαμβανομένων. Και άφησαν ένα ποσό το οποίο το ρυθμίσανε έτσι να εξοφληθεί σε 20 χρόνια άτοκα. Άρα στην ουσία, αν πάρουμε και αριθμητικά και μαθηματικά, θα δούμε ότι τους χαρίστηκε η εταιρεία. Γιατί; Γιατί η εταιρεία που έκανε την μελέτη έβγαλε το πόρισμα ότι η συγκεκριμένη εταιρεία, αν της χριστούν αυτά με αυτούς τους εργαζόμενους, με αυτούς τους μισθούς, με αυτά τα δικαιώματα από τον πρώτο χρόνο είναι κερδοφόρα».

«Τα ΜΑΤ έστω μία ΟΠΚΕ, επί καθημερινής βάσης είναι εκεί και μάλιστα κάθονται και μέσα στην εταιρεία και λειτουργούν ως ιδιωτικοί security. Είναι δυνατόν η αστυνομία Ελληνικό Δημόσιο να λειτουργεί; Από πού παίρνει εντολές; Ποιος έχει την πολιτική ευθύνη; Όλοι αρχηγοί των κομμάτων, πλην σαφώς του κόμματος που κυβερνά περάσαν εκεί και ευθαρσώς και ξεκάθαρα δηλώσανε ότι και δίκαιο έχουμε και στηρίζουν τον αγώνα» τόνισε ο κ.Φραγγίδης και συνέχισε:

«Η δικαιοσύνη λοιπόν πού είναι; Γιατί κλείνει τα αυτιά της. Εμείς δεν ζητάμε κάτι παράλογο. Εμείς λέμε να εφαρμοστεί το σχέδιο εξυγίανσης, να εφαρμοστεί η νομιμότητα. Δεν είναι κανείς πάνω από τον νόμο. Πώς λοιπόν η εταιρεία δεν εφαρμόζει το σχέδιο; Πώς λοιπόν η εταιρεία παραβιάζει αυτό που είπα στην αρχή τα άρθρα του νόμου Χατζηδάκη που για εμάς είναι κατάπτυστος νόμος, αλλά πώς τα παραβιάζει; Πού βασίζεται;»

Ως προς το πώς ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις, εξήγησε ότι «τα 5 πρώτα άτομα τα απολύσανε τον Ιούλιο. Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, δεν μπορέσαμε να υπογράψουμε συλλογική σύμβαση, γιατί μας ανακοίνωσαν ότι θέλανε να υπογράψουμε μία σύμβαση η οποία να συμπεριλάμβανε 713 βασικό μισθό και όλα τα άλλα θα ήταν ένα επίδομα που η εταιρεία μονομερώς θα το έκοβε όποτε ήθελε. εμείς αντιδράσαμε και για να μας εκβιάσουνε, να μας πιέσουνε, προχώρησαν στην απόλυση και στο κλείσιμο όπως ανακοίνωσαν του τμήματος διάθεσης των προϊόντων. Δηλαδή το τμήμα των πωλητών οδηγών. Απολύσαν 10 άτομα και προχθές απέλυσαν και εμένα και τον Άρη τον Μερκενίδη, που εμείς είμαστε σε αυτό το τμήμα των πωλητών».

Σχολιάζοντας την εισαγγελική παρέμβαση για όσα συμβαίνουν στην εταιρεία, εξήγησε ότι «εμείς αγανακτισμένοι, την προηγούμενη εβδομάδα πήγαμε στον εισαγγελέα. Είχαμε κάνει επίσκεψη και πριν 20 μέρες στον εισαγγελέα στον προϊστάμενο εισαγγελίας, τώρα πήγαμε στον εισαγγελέα υπηρεσίας και εκφράσαμε την αγανάκτησή μας. Και καταθέσαμε ένα υπόμνημα για το τι συμβαίνει μέσα στην εταιρεία και έξω από την εταιρεία, για το σχέδιο εξυγίανσης, για τις απολύσεις, για τις προσλήψεις, για το ότι χρησιμοποιεί εργαζόμενους μέσα, χωρίς ειδικότητα. Είναι αποθηκάριος και τον χρησιμοποιεί σαν χειριστή κλαρκ. Χρησιμοποιεί εργαζόμενους ανειδίκευτους σε εργαλεία εκατομμυρίων με κίνδυνο να έχουμε εργατικά ατυχήματα. Δηλαδή γίνεται μία σωρεία παραβάσεων και καταπάτησης και τον νόμων επί καθημερινής βάσεως. Η αστυνομία λοιπόν τι φυλάει; Φυλάει τους παρανομούντες; Ο εισαγγελέας λοιπόν, αφού διάβασε την αναφορά μας, έκρινε από μόνος του, απ’ ό,τι έχω πληροφορηθεί από τους νομικούς συμβούλους του σωματείου και της ομοσπονδίας, έκρινε ότι χρίζει περισσοτέρας έρευνας και σωστά έκρινε κατ’ εμάς. Σωστά έκρινε».

«Εμείς ούτε κατηγορούμε ούτε το προϊόν, ούτε τίποτα. Εμείς λέμε ότι είναι κερδοφόρα η εταιρεία και μαζί με εμάς μπορούμε να προχωρήσουμε και με εμάς στο πρόγραμμα εξυγίανσης. Απλά πράγματα. Με μία καλή συλλογική σύμβαση. Όπως είπα και δημόσια, μπορούμε να κάνουμε μια συλλογική σύμβαση καινούρια. Ακόμη ακόμη παίρνοντας την πρωτοβουλία, εγώ είπα για άλλα δύο χρόνια μπορούμε να δώσουμε το 20% του μισθού μας, κατόπιν διαπραγμάτευσης. Μπορώ να πείσω τον κόσμο να πω ναι να το δώσουμε. Και είχαμε τη διάθεση να το δώσουμε, αλλά η εταιρεία δυστυχώς παίζει έτσι… δεν θα πω τη λέξη βρόμικα, αλλά παίζει επικίνδυνα» τόνισε επίσης ο Πρόεδρος των εργαζομένων, ενώ σχολίασε επίσης ότι «το ότι δεν περίμεναν την αντίδραση, δεν την περίμεναν. Αυτή τη μαζική, τη δυναμική, τη χρονική. Απλά έπρεπε να διαβάσει λίγο και να μελετήσει την ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος, του κλάδου των εμφιαλωμένων ποτών, που είναι πάνω από 40 χρόνια. Εγώ τους τα είχα πει. Χωρίς να απειλούμε λέω, μην τραβάτε το σχοινί γιατί θα κοπεί. Και αν κοπεί το σχοινί, μετά θα δούμε άλλα πράγματα. Ο κλάδος των εμφιαλωμένων ποτών επειδή δεν είχε κανένα πάνω από το κεφάλι του με την έννοια την κομματική ταυτότητα, γι’ αυτό βρίσκει σε μεγάλη αλληλεγγύη και συμπαράσταση από όλες τις συνδικαλιστικές, κομματικές, κοινωνικές παρατάξεις»

«Πάντα υπήρχαν λύσεις» τόνισε. «Πάντα υπήρχαν λύσεις και μπορούσαν να βρεθούν λύσεις. Ίσως όμως λόγω το ότι έχουν και σχέσεις με την κυβέρνηση, ίσως να θέλανε να εκμεταλλευτούνε αυτή την ευκαιρία και να δοκιμάσουν και τις αντοχές της εργατικής τάξης»