Τις πληροφορίες που ήθελαν το 46χρονο άνδρα που πύροβολησε σήμερα δυο καραμπινιέρους μπροστά από το ιταλικό πρωθυπουργικό γραφείο ψυχικά ασθενή, διέψευσαν τόσο ο αδερφός του δράστη, όσο και ο εισαγγελέας που τον ανέκρινε.
 
«Είναι ένας άνθρωπος με πάρα πολλά προβλήματα που έχασε τη δουλειά του, τα έχασε όλα, και αναγκάστηκε να επιστρέψει στους γονείς του. Ήταν απελπισμένος. Ήθελε να χτυπήσει πολιτικούς, αλλά βλέποντας ότι δεν μπορούσε να τους προσεγγίσει πυροβόλησε τους καραμπινιέρους» ανέφερε ο εισαγγελέας Πιερφιλίπο Λαβιάνι.

Ο Πρέιτι έχει λευκό ποινικό μητρώο και όταν ρωτήθηκε που βρήκε το όπλο, απάντησε πως το Ροσάρνο της Καλαβρίας, από όπου κατάγεται, είναι γεμάτο λαθραία όπλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας επιχείρησε να αυτοκτονήσει, ενώ φέρεται να προέτρεψε αστυνομικούς να τον πυροβολήσουν, πριν τελικά εκείνοι τον ρίξουν στο έδαφος και τον συλλάβουν.

Ο Αντζελίνο Αλφάνο, που ορκίστηκε σήμερα Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως “το χτύπημα ήταν μια τραγική πράξη ενός άνεργου άνδρα που ήθελε να αυτοκτονήσει”.

Ο ένας εκ των δύο αστυνομικών που τραυματίστηκαν είναι σε σοβαρότερη κατάσταση, ωστόσο κανένας δεν κινδυνεύει.