Σε συνέντευξη Τύπου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Νίκος Γαλανός, Γιάννης Δημαράς, Στάθης Παναγούλης, Νάσος Αθανασίου και Γιώργος Δημαράς τάχθηκαν κατά της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
 
Όπως σημείωσε ο Ν. Γαλανός, που κατέθεσε τη Δευτέρα μηνυτήρια αναφορά στον οικονομικό εισαγγελέα, στη Στρατηγική Μελέτη εμπεριέχεται το αδίκημα της παρανομίας ως προς το Προεδρικό Διάταγμα του 2004, καθώς με την προκήρυξη επιτρέπεται οικοδόμηση 8.600 τ.μ. σε περιβαλλοντικά προστατευόμενη περιοχή, το αδίκημα της απιστίας, καθώς το δικαίωμα οικοδόμησης που είχε προσδιοριστεί με την προκήρυξη στα 8.600 τ.μ. μετατράπηκε αυθαίρετα σε δικαίωμα οικοδόμησης 39.600 τ.μ. και προκαλεί βλάβη στους μετόχους της Εθνικής Τράπεζας, διότι η προσφορά πώλησης της έκτασης (ιδιοκτησίας Εθνικής Τράπεζας) έγινε με την προϋπόθεση δικαιώματος οικοδόμησης 8.600 τ.μ. και όχι 39.600 τ.μ.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Γαλανός, «η αλλαγή της οικοδομήσιμης έκτασης δημιουργεί υπεραξία ύψους 400 εκατ. ευρώ, την οποία θα αποστερηθούν οι μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας».


 

Νομικές ευθύνες

Επίσης, υποστηρίχτηκε ότι προκύπτουν νομικές ευθύνες και για τα μέλη του Περιφερειακού Συμβούλιου που υπερψήφισαν τη μελέτη, διότι, κατά τη διάρκεια των δύο συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα, «έλαβαν πλήρη γνώση των στοιχείων και των παράνομων πράξεων που ενέχονται στη Στρατηγική Μελέτη από τους περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης». 
 
Όπως σημείωσε ιδιαίτερα ο κ. Γαλανός, «όλα τα στοιχεία κοινοποιήθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τα πάντα είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά, οπότε είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του εισαγγελέα. Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν απεκδύεται καταλογισμού ευθυνών» είπε.