Η επιστολή που φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, καθιστά σαφές ότι η UEFA εγκρίνει τις αλλαγές που έγιναν και φαίνεται πως οι σχέσεις με την Πολιτεία μπαίνουν σε νέα βάση.
 
Μάλιστα, από την πλευρά της η UEFA κάνει γνωστό ότι είναι έτοιμη για περαιτέρω αναθεώρηση της αθλητικής νομοθεσίας στην Ελλάδα, ζητώντας ένας εκπρόσωπος της ΕΠΟ και της FIFA να λάβουν μέρος στις διαβουλεύσεις.
 
 

Κανένα ενδεχόμενο ποινών
 

Το κλίμα λοιπόν, άλλαξε για τα καλά και από εκεί που οι ελληνικές ομάδες, αλλά και η Εθνική «απειλούνταν», πλέον δεν υφίσταται κανένα ενδεχόμενο ποινών. 
 
Η UEFA απέστειλε επιστολή σχετικά με το μεταφρασμένο κείμενο του αθλητικού νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή και συγκεκριμένα επισημαίνονται τα εξής: 
 
«Σας ενημερώνουμε ότι λάβαμε την επιστολή σας με ημερομηνία 12 Μαΐου στην οποία μας ενημερώσατε ότι 'τα επείγοντα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις' έχουν εγκριθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Παρακαλούμε να έχετε υπόψη ότι η UEFA είναι έτοιμη να βοηθήσει με σεβασμό σε οποιαδήποτε περαιτέρω αναθεώρηση της ελληνικής αθλητικής νομοθεσίας. 

 
Ωστόσο, θα θέλαμε να επιμείνουμε ότι ένας εκπρόσωπος της FIFA και ένας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έχουν επίσης προσκληθεί να παραβρεθούν σε κάθε σχετική συνάντηση. Υποθέτοντας ότι αυτό είναι αποδεκτό από εσάς, θα είμαστε ευτυχείς να ορίσουμε μέρος της νομικής υπηρεσίας μας να δουλέψει μαζί σάς πάνω σε αυτό το ζήτημα».