Μετά τους διαγωνιζόμενους από τα ΕΠΑΛ, που, σύμφωνα με το πρόγραμμα των Πανελλαδικών, έδωσαν χθες Νέα Ελληνικά, σήμερα οι απόφοιτοι των ΓΕΛ εξετάστηκαν στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Το πρώτο κείμενο πραγματευόταν τη βία εναντίον των γυναικών και τις κοινωνικές αντιλήψεις γύρω από τη θέση της γυναίκας, ενώ το δεύτερο κείμενο αφορούσε την αντίληψη για τον νεοφεμινισμό σύμφωνα με την Μπελίντα Κανόν και τον κλασικό φεμινισμό όπως τον εξέφρασε η Σιμόν ντε Μποβουάρ (Δείτε τα θέματα).

Το Σάββατο 3 Ιουνίου είναι η δεύτερη ημέρα εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και εξετάζονται στα Μαθηματικά (Άλγεβρα). Σε ό,τι αφορά στους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων, η συνέχεια στις Πανελλήνιες 2023 θα δοθεί την Τρίτη (6/6), με τα Αρχαία Ελληνικά, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία.