Πριν το Πάσχα η λειτουργία της πλατφόρμας για τις 120 δόσεις

Ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, δήλωσε ότι η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις στις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα τεθεί σε εφαρμογή πριν το Πάσχα. Παράλληλα, ανέφερε ότι δίνεται η δυνατότητα υγειονομικής περίθαλψης και φαρμακευτικής κάλυψης μέχρι τα 35 χρόνια για όσους έχουν χάσει τους γονείς τους.
George Vitsaras / SOOC
|

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο Τ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις στις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, θα ξεκινήσει να λειτουργεί πριν το Πάσχα. Επισήμανε πως η ρύθμιση των 120 δόσεων έχει υπογραφεί και είναι έτοιμη να κατατεθεί στη Βουλή, ενώ επανέλαβε πως όποιος επιθυμεί να ενταχθεί στη ρύθμιση θα πρέπει να καταβάλει κανονικά τις εισφορές του για το 2019.

«Η σχετική ρύθμιση έχει υπογραφεί και είναι έτοιμη να κατατεθεί στη Βουλή. Πρέπει κανείς να καταβάλει κανονικά τις εισφορές του το 2019, κάθε μήνα, προκειμένου να αξιοποιήσει τα οφέλη της ρύθμισης. Αναφερόμαστε στις οφειλές μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018. Το κούρεμα μπορεί να φτάσει ως το 85% στις προσαυξήσεις».

Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχει η δυνατότητα υγειονομικής περίθαλψης και φαρμακευτικής κάλυψης μέχρι τα 35 χρόνια για όσους έχουν χάσει τους γονείς τους, προσθέτοντας πως θα καταργηθεί το ηλικιακό όριο των 55 χρόνων για τις συντάξεις χηρείας. «Τα άγαμα παιδιά έως 24 ετών θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν τη σύνταξη θανάτου ακόμη κι αν δεν σπουδάζουν. Καταργείται το ηλικιακό όριο των 55 χρόνων για τις συντάξεις χηρείας. Δίνουμε τη δυνατότητα υγειονομικής περίθαλψης και φαρμακευτικής κάλυψης μέχρι τα 35 χρόνια για όσους έχουν χάσει τους γονείς του».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις