Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «ναυτεμπορική» ο Δ. Τσαμάκης δήλωσε ότι «με τα σημερινά δεδομένα θα μπορούσε να γίνει διαγωνισμός για 6 άδειες εθνικής εμβέλειας, ενώ μετά και την (τυπική) αποκοπή του μερίσματος 2 θα μπορούσε να γίνει συμπληρωματικός διαγωνισμός για επιπλέον άδειες με την εισαγωγή της τεχνολογίας DVB-T2».

Παράλληλα, μίλησε για την ψηφιακή εποχή και τα δίκτυα νέας γενιάς, για τον ανταγωνισμό στο χώρο των τηλεπικοινωνιών καθώς και για το ρόλο (οργάνωση – λειτουργία) της Ανεξάρτητης Αρχής.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως μετά το πέρας των 26 μηνών ο πρώτος στόχος του ψηφιακού θεματολογίας, δηλαδή η πρόσβαση σε ταχύτητες άνω των 30 Mbps για το σύνολο (100%) του πληθυσμού, μπορεί να επιτευχθεί, ενώ η διείσδυση ταχυτήτων 100 Mbps στο 50% των νοικοκυριών, μπορεί να προσεγγιστεί ικανοποιητικά, αλλά ασφαλείς προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν ακόμη, δεδομένου ότι αυτό συμβαδίζει με το επίπεδο ανάπτυξης της κάθε χώρας. «Είναι βέβαιο ότι η υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου θα μειώσει αισθητά τα ψηφιακά χάσματα και θα βελτιώσει την κατάταξη της χώρας μας στον ψηφιακό δείκτη DESI» αναφέρει.