Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτή / Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας), Γιώργος Λεχουρίτης μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ δηλώνοντας πως «είχαμε αναδείξει ότι αυτό το περιβόητο «καλάθι του νοικοκυριού» δεν θα φέρει ανακούφιση και αγαλλίαση στην τσέπη του Έλληνα καταναλωτή. Ίσα-ίσα, δεν χρειαζόταν. Είναι καθαρά επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης». 

«Για την ακρίβεια φταίει ότι υπάρχει αισχροκέρδεια, κερδοσκοπία. Ότι είναι αυξημένα όσα δίνει ο καταναλωτής και ο επαγγελματίας για καύσιμα, για ρεύμα. Αν θέλει να χτυπήσει την αισχροκέρδεια τρόποι υπάρχουν, αρκεί να θέλει η κυβέρνηση, η κάθε κυβέρνηση. Δεν υπάρχει δε μπορώ, υπάρχει δεν θέλω» τόνισε.

«Όταν ξεκινά ένα προϊόν με μια Χ τιμή από το χωράφι, πόσο πρέπει να πουληθεί; 200%, 300% πάνω; Αν δεν προσδιορίσουμε συνολικά το ποσοστό κέρδους από το χωράφι στο ράφι, θα συζητάμε για 20 χρόνια ακόμη για το θέμα της ακρίβειας. Αυτή είναι η πεμπτουσία της ακρίβειας, αυτό πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση» υπογράμμισε σχετικά με την αντίληψη του τι είναι «πλαφόν» στις τιμές.

αισχροκ