Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά «Μέγας Αλέξανδρος», Παναγιώτης Σαμπάνης, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» για τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη που παλεύει για την ζωή του μετά από σφαίρα που δέθηκε από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ σε πρατήριο καυσίμων.

Για την κατάσταση υγείας του 16χρονου ο Π. Σαμπάνης δήλωσε πως «η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή. Προσπαθούμε να εμψυχώσουμε λίγο τους γονείς και τη γυναίκα του. Είναι μια δύσκολη μέρα σήμερα για το παιδί. Θα πάμε όλοι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο να πληροφορηθούμε ποια είναι η κατάσταση του παιδιού».

«Δεν έπρεπε να γίνει το συγκεκριμένο συμβάν. Έβαλε βενζίνη, δεν είχε λεφτά, έφυγε το παιδί, μπορούσαν να το αποφύγουν όλο αυτό. Ήξεραν ότι το παιδί ήταν ανήλικο, 16 χρονών, δεν έκανε κανένα έγκλημα. Δεν πλήρωσε τη βενζίνη, αλλά δεν έπρεπε να γίνει καταδίωξη, να υπάρχουν άσχημες προθέσεις, να σκοτώσουν ένα παιδάκι 16 χρονών, μπορούσαν να το αποφύγουν» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά.

Σε οτι αφορά το αφήγημα της αστυνομίας οτι ο 16χρονος προσπάθησε να εμβολίσει τους αστυνομικούς εξήγησε πως: «Προσπαθούσε να πάει στο σπίτι του και ακριβώς περνώντας τις γραμμές για να στρίψει αριστερά στον οικισμό πυροβολήθηκε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να χτυπήσει στον τοίχο του ξενοδοχείου που βρίσκεται στις φυλακές Διαβατών».

«Σήμερα, ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας έχει εκτάκτως συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για να δούμε τι θα γίνει» ενημέρωσε.

«Δεν έχει περάσει ακόμα ένας χρόνος από το συμβάν στο Πέραμα. Επαναλαμβάνεται το ίδιο με το 16χρονο παιδάκι που κάλλιστα μπορούσαν να το αποφύγουν. Μπορούσαν, είχαν τις δυνατότητες. Δεν έκανε ένα πολύ σοβαρό έγκλημα. Έβαλε βενζίνη και έφυγε. Για 20 ευρώ δεν αφαιρείς μια ζωή» δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή της ΕΡΤ.