Την ανάγκη να σταματήσει πάσει θυσία το Ισραήλ από τις απόπειρες ερευνών για αέριο σε αμφισβητούμενη περιοχή, τόνισε με χθεσινό μήνυμά του ο ηγέτης της Χεσμπολάχ του Λιβάνου, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, προειδοποιώντας,  μάλιστα, την ελληνικών συμφερόντων εταιρία που ανέλαβε την εκμετάλλευση, να μην εμπλακεί.  

«Άμεσος στόχος μας είναι να εμποδίσουμε τον εχθρό από την εξαγωγή πετρελαίου κι αερίου στο οικόπεδο Καρίς (Karish)», ανέφερε, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, και ζήτησε την ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων του Λιβάνου ώστε να μην προχωρήσουν οι ισραηλινές επιχειρήσεις σε περιοχή που ανήκει στο Λίβανο και το Ισραήλ θεωρεί αμφισβητούμενη. «Η Χεσμπολάχ δεν θα καθήσει άπρακτη στη γωνία απέναντι στο [ισραηλινό] πλιάτσικο των πλουτοπαραγωγικών πηγών του Λιβάνου, της μόνης ελπίδας για τη διάσωση του Λιβανέζικου λαού».

Οι προειδοποιήσεις του ηγέτη της αντίστασης γίνονταιθ λίγες μέρες μόλις μετά την εμφάνιση του ελληνικών συμφερόντων αλλά καταγραμμένο στη Βρετανία, πλοίου παραγωγής αερίου της Energean Plc, στο θαλάσσιο οικόπεδο Καρίς.  Ανέφερε σαφώς μάλιστα ότι η Energean «πρέπει να αποτραβήξει το πλοίο της αμέσως και να αποφύγει να εμπλακεί στην ισραηλινή επιθετικότητα και πρόκληση κατά του Λιβάνου» και «πρέπει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της», προσθέτοντας πως «η αντίσταση έχει τρόπους να εμποδίσει τον εχθρό από την εξόρυξη από το Καρίς … Καμμία ενέργεια του εχθρού δεν μπορεί να προστατεύσει το ελληνικό πλοίο ή το Καρίς». Κάλεσε σε εγρήγορση λαό, στρατό και πολιτικούς λέγοντας πως «η αντίσταση δεν είναι ο μόνος προστάτης του Λιβάνου, γι’ αυτό και καλεί σε συνεργασία λαού, στρατού, αντίστασης». Τέλος, τόνισε πως οι εξορύξεις πρέπει να αναμένουν την κατάληξη των συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, για την χάραξη των θαλασσίων συνόρων. 

Το Ισραήλ έχει χαρακτηρίσει το Καρίς «στρατηγικής σημασίας» για εκείνο και δηλώσει «έτοιμο να το υπερασπιστεί». Ισραήλ και Λίβανος δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις, μετά τον πόλεμο του 2006, τον οποίο έχασε το Ισραήλ, κι οι συνομιλίες για τα θαλάσσια σύνορα γίνονται με διαμεσολάβηση.